Genoa hade en fruktansvärd dålig form innan man tog en välbehövlig seger senast borta mot Atalanta. Nu vänder man hemåt och ska möta Palermo som precis sparkat sin andra tränare denna säsong. Och visst att man vann senast borta mot Verona men det var ingen imponerande insats av Palermo. Här tror jag vi får se ett hemmalag som kanske är på väg in i form mot ett Palermo som brukar prestera bäst på ön och med ny tränare. Fördel Genoa tycker jag.

  • Genoa – Palermo
  • Spel: 1
  • Odds: 1.80 @ bet365
  • Insats: 6/10 Units
  • Spelstopp: 12.30

Genoa kommer från en skön triumf borta mot Atalanta där man vann med 0-2. och skön var den för att man innan den matchen hade 5 raka förluster. Dock tycker jag att man haft väldigt mycket otur i några av matcherna. Framförallt i derbyt mot Sampdoria där man förtjänade minst 1 poäng och man missade friläge plus massa andra chanser. Man brukar spela med mycket energi på hemmaplan och lär väl inte bli någon skillnad här heller. Och med en seger i ryggen tror jag man har såpass mycket självförtroende att man vinner mot ett Palermo som har det lite kämpigt just nu. Palermo är ju bara 2 poäng före Genoa som i sin tur ligger precis ovanför strecket så en seger känns nödvändig.

Nu får man äntligen tillbaka anfallaren Diego Perotti efter 3 matcher avstängning och han går direkt in i startelvan vilket är ett stort plus. Vi stryker dock backen Issa Cissokho och mittfältaren Diogo Figueiras, inga ordinarie spelare ska sägas. I övrigt så är skadeläget hyfsat bra och man kommer ställa upp med en bra elva här vilket känns bra.

Genoa_cfc     palermo

Palermo har också haft ganska dålig form på sistone där man har 4 förluster på dom 6 senaste matcherna, med 2 vinster. Dock kom vinsterna mot Frosinone och Verona som ju ligger förankrade i absolut botten. Faktum är att man vann senast mot Verona men 0-1 som man vann med speglade inte direkt matchbilden. Verona dominerade ju matchen fullständigt och missade en hel del klara lägen men det är ju typiskt ett bottenlag att inte få någonting med sig, istället gjorde Palermo 0-1 och kunde bara hålla ut resten av matchen. Efter den matchen så var det dags för säsongens andra tränarbyte när Davide Ballardini fick sparken och in kommer en relativt okänd Guillermo Barros Schelotto. Vilken prägel han sätter på laget är oklart, dock känns inte Palermo något lag i harmoni just nu. Dessutom trivs man mycket bättre på Sicilien där man spelar sina hemmamatcher.

Det som Palermo kan vara glada över är att skadeläget ser bra ut och där saknar man endast reserven Roberto Vitiello.

——————————————————————————————————————————————————–

Genoa har gjort bra matcher spelmässigt men inte fått med sig några poäng på slutet, dock kom segern senast och jag tänker att man kan lyfta lite nu för bättre än att ligga precis ovanför strecket tycker jag att man är. Man får även tillbaka viktige Diego Perotti längst fram efter 3 matchers avstängning, stort plus. Palermo vann också senast, men var utspelade i stort sett. Formen känns ganska dålig överlag och hemmafördelen för Genoa tycker jag är en viktig faktor också. Jag spelar Genoa att vinna till oddset 1.80. Insatsen hamnar på strax över medel. Kämpa Genoa!