Vi tar os till Genova där hemmalaget Genoa tar emot Inter och det lär bli en ganska jämn match. Genoa ligger bra till och har just nu den där sista Europa League-platsen så det är inge fel på motivation för dom att försöka behålla den. Inter kan med en vinst här vara 1 poäng bakom Genoa så räkna med ett Inter som går för seger här. Med tanke på förutsättningarna så lär det bli en öppen match där båda lagen kommer kommer till flera anfall. Jag lägger en liten peng på ett troligt spel här.

  • Genoa – Inter
  • Spel: Genoa över 5.5 hörnor
  • Odds: 1.72 @ bet365
  • Insats: 3/10 Units
  • Spelstopp: 20.45

Genoa har just nu riktigt bra form med 6 vinster på dom 8 senaste vilket lett till att dom nu innehar sista Europa League-platsen som dom ju tog över från rivalen Sampdoria. Med 2 omgångar kvar så är man 2 poäng före Sampdoria precis under och 4 poäng före kvällens motståndare Inter. Därför är denna match viktig och vinner man ikväll så tror jag nog att man nästan säkrat den där platsen. Men det lär dock inte bli någon lätt match, Inter har också bra form just nu och har inget att förlora. Fast att komma till Genoa och tror att man vinner är inte det lättaste, hemmalaget har 4 raka vinster i överlägsen stil och med mycket målchanser skapade framåt.

Laget saknar dock 3 anfallare där 2 av dom är nog så viktiga, det gäller Niang och Perotti, men även Borriello missar kvällens match. Klart att det i längden lär påverka målproduktionen. Dock har en Iago Falque blommat ut lite här på slutet och visar strålande form för dagen så jag tycker man lär ha bra chans att skapa en hel del målchanser mot ett hej vilt svingande Inter. På de senaste 5 hemmamatcherna så har Genoa skapat 9, 7, 7, 10, 5 hörnor vilket ger ett snitt på 7,6 hörnor och vi behöver ju 6 stycken denna afton.

genoa_200x200      inter_200x200

Inter kommer till Genova med inställningen att vinna, vilket inte lär bli lätt med tanke på hemmalagets form på sistone. Dock har man själva spelat ganska bra på slutet, där man i och för sig förlorade mot Juventus senast när dom hade massa spelare borta. Man hade dock otur i den matchen vill jag säga. Matchen innan dess vann man borta mot Lazio med 1-2 där en viss Hernanes spelade och gjorde båda målen, han fanns inte med mot Juventus senast.

Laget saknar Guarin, Campagnaro, Vidic och Dodo denna afton, men man får tillbaka viktige Hernanes vilket är ett plus. Så man kan ju räkna med att vi får se ett offensivt Inter ikväll, vilket i sin tur lär lämna en del luckor bakåt som jag tror Genoa kan utnyttja och förhoppningsvis inte göra allt för mycket mål, utan skapa hörnor istället. Men gör Inter mål som dom mycket vi kan göra då lär vi få se ett offensivt Genoa i jakt på kvitteringen. Och Inter har på de 5 senaste borta matcherna släppt till 5, 5, 4, 5, 8 hörnor vilket ger ett snitt på 5,4 hörnor per match. Lite under vårt spel i afton, men i den här matchen måste man riska mycket mer då man inte har något att förlora.


Genoa spelar för Europa League och på hemmaplan är man starka just nu med 4 raka segrar i överlägsen stil. Nu möter man dock ett tufft mot stånd i Inter, men man bör ha bra chans ändå och man kommer få flera chanser om man ska tro min analys vilket jag ju gör. Inter måste vinna här för att fortfarande ha chansen på Europa league, vilket i sin tur lär märkas på spelet då man lär riska bakåt för att göra mål framåt. Genoa är nog så bra på att gå till anfall på sin hemmaplan så det lär skapas chanser åt båda håll. Jag spelar Genoa över 5.5 hörnor till oddset 1.72. Insatsen blir ganska låg. Jobba nu!

/ L’orso