Genoa tar emot Empoli på hemmaplan och jag tror det kan rassla till här. Dels för att Genoa brukar spela bra på hemmaplan och man är ett offensivt lag. Men också för att Empoli saknar två väldigt viktiga försvarsspelare. Sen får man ju tillbaka sin absolut viktigaste offensiva spelare i samma veva. Formen på Empoli är ju inge vidare, man har dock haft målrika matcher på slutet. Tror på samma sak här att vi får se en öppen match.

  • Genoa – Empoli
  • Spel: Över 2 mål (asian)
  • Odds: 1.75 @ Pinnacle Sports
  • Insats: 6/10 Units
  • Spelstopp: 15.00

Genoa har väl ingen vidare form med bara 1 seger på de 7 senaste matcherna. Tycker dock att man stundtals varit helt okej i matcherna och haft en del oflyt. Det är ingen kris ännu men vinner man inte denna match mot Empoli så kan det se ännu sämre ut i tabellen då det är 5 poäng ner till nedflyttningsstrecket. sen brukar man spela bra på hemmaplan och även offensivt så jag tror ju helt klart att man kommer gå för 3 poäng här, dessutom mot ett väldigt formsvagt Empoli. Tror man ser sin chans här absolut. Senaste hemmamatchen vann man med 2-1 mot Udinese, men som lika gärna kunde slutat 3-2. Jag känner lite att båda lagen kan få bra med ytor i den här matchen då Genoa gärna spelar mycket med energi snarare än med hjärna i sina hemmamatcher vilket gör att det kan bölja en del.

Vi stryker anfallaren Pavoletti som är ett avbräck såklart. Man har ju dock fått in Suso och Cerci under januari som passar in väldigt bra i Genoas spelsätt. Sen är mittfältaren Dzemaili avstängd här.

Genoa_cfc    Empoli

Empoli är i riktigt dålig form just nu med 3 raka förluster och att man har 8 raka matcher utan seger dessutom. Man har även släppt in en del mål, framförallt nu på slutet har det runnit iväg. 8 insläppta på de 3 senaste matcherna är ju ganska uselt faktiskt. Det blir ju dock lätt så när man saknar viktiga spelare som ju Empoli gjort och fortfarande gör. Tror dock man skulle kunna skrälla här då Genoa blandar och ger lite för mycket för att säga att dom ska vinna detta. Dessutom lär empoli få ytor att jobba på då Genoa gärna vill ha en seger här för att komma ifrån det där nedflyttningsstrecket. Vilket kan passa Empoli ganska bra faktiskt.

Men man har mittbacken Tonelli avstängd, liksom vänsterbacken Mario Rui. Två helt ordinarie försvarsspelare där Tonelli är en absoluta nyckelspelare för detta Empoli. Glädjande är dock att man får tillbaka sin i särklass bäste offensiva spelare i Saponara. Och det är ju positivt för offensiven men defensivt ser det svagt ut just nu. Ska även sägas att Empoli bara gått mållösa från två bortamatcher denna säsong.

——————————————————————————————————————————————————————

Genoa brukar spela bra på hemmaplan och offensivt oavsett vilka man möter. När man nu möter ett Empoli som är formsvagt tror jag man ser en chans att gå ifrån det där nedflyttningsstrecket en aning. Empoli har ju riktigt dålig form och saknar tunga försvarsspelare. Dock får man tillbaka en viktig offensiv spelare och jag tror att man kan skrälla till här ändå. Oavsett så lär det bli en match där vi har två lag som gillar att spela boll. Jag spelar Över 2 mål (asian) till oddset 1.75. Insatsen är strax över medel. Jobbba!

/ L’orso