Vi tar oss till Genova där det ska spelas fotboll mellan Genoa och Chievo. Där vi har ett hemmalag som brukar va starka på hemmaplan med sina högljudda fans. Och man har ju fortfarande chans på Europa men då krävs det en seger här definitivt. Chievo där nere vid nedflyttningsstrecket och kämpar, men som tur är för dom så är lagen under ännu sämre än dom själva. Jag har mitt på det klara här, häng med vettja!

  • Genoa – Chievo
  • Spel: Genoa
  • Odds: 1.90 @ Betsafe
  • Insats: 5/10 Units
  • Spelstopp: 15.00

Genoa kommer från två raka 1-1 matcher mot Sampdoria samt Empoli där man, i min mening, förtjänade fler poäng än de 2 man tog. Så jag tycker formen är ganska god ändå, dessförinnan slog man ju Verona med 5-2 på hemmaplan där en viss Niang glänste enormt. Men ja när man spela på hemmaplan så brukar man vara väldigt starka och det känns som att detta är en passande uppgift man har framför sig denna dag.

Man kommer med fullt lag till denna match förutom tidigare skadade Tino Costa och Ariaudo. Men det är ingen fara på taket där inte och med Niang och Perotti på topp så kommer man skapa oreda, var så säkra.

Och med tanke på att man fortfarande har en Europa-plats inom räckhåll så borde man gå för seger helt klart, men då måste det bli seger ifall man ska kunna nå den där platsen annars kan man lägga ner. Men just därför så tror jag att motivationen är på topp hos Genoa, samt att dom ju spelar på hemmaplan.

genoa_200x200   chievo_200x200

Chievo har spelat två extremt tråkiga 0-0 matcher i rad men bra att få poäng mot Milan och Roma men matcherna i sig har varit galet tråkiga. Matchen innan det så torskade man grovt med 3-0 borta mot Empoli. Och det är lite så jag tror det kan bli i denna match. Men Genoa är ju ett bättre lag än Empoli och det lär synas framförallt i offensiven hos Genoa.

Man kommer till denna match utan skadade Izco, Mattiello och Botta där den förstnämnde och sistnämnde är dom största avbräcken men kanske inte livsviktiga ändå. Fast i en trupp där bredden av bra kvalité inte finns så ser ju därför bänken lite mer skral ut just nu.

Det Chievo kan luta sig tillbaka emot är ju det faktum att man brukar ha ”lätt” för Genoa. Dock så tror jag inte det blir så himla lätt idag. Hade Cagliari vunnit sin match så hade man kanske känt sig än mer jagade nu fick dom bara oavgjort och det skiljer 5 poäng ner till Cagliari under strecket och ett Atalanta där emellan. Nä ett Europa-jagande Genoa kommer nog bli för tufft denna dag.


Genoa brukar trivas på hemmaplan och ofta göra bra matcher där, sen har kanske inte resultaten gått deras väg alltid. Men nu har man ändå Europa-plats inom räckhåll och jag tror motivationen är hög i hemmalaget. Man saknar heller inte nyckelspelare och det borde underlätta. Chievo kommer från två bleka matcher, dock viktiga poäng. Men tror det kan bli ett bakslag här nu när jag tycker formen inte alls är så himla bra och man ska möta ett Genoa på bortaplan. Nä jag spelar Genoa till oddset 1.90. Insatsen får bli medel. Kör nu!

/ L’orso