Vi drar till Italien igen och jag väljer denna gång att plocka ett tidigt spel, då jag tror oddset kommer att sjunka och vill vara ute i god tid till ett bra odds. Det är matchen mellan Genoa och Cagliari som historiskt sett nästan alltid brukar bjuda på flera mål. Och precis så tror jag det kan bli nu i helgen. Bortalaget Cagliari jagar desperat efter en seger och lär öppna upp sig rejält. Hemmalaget saknar sin viktiga förstemålvakt och det är ett stort avbräck.

  • Genoa – Cagliari
  • Spel: Över 2.5 Mål
  • Odds: 1.80 @ bet365
  • Insats: 7,5/10 Units
  • Spelstopp: 18.00

Genoa har halkat efter i tabellen i kampen om att nå Europa-spel nästa säsong, trots en riktigt bra höst. Man har spelat sisådär senaste matcherna och faktum är att senaste vinsten kom för 6 matcher sen när man hemmaslog Verona med 5-2 och det är ungefär en sån match vi kanske kan få se här. Inte lika mycket mål kanske men ganska öppen och underhållande. Genoa brukar ju bäras fram av sina fanatiska hemmafans och när man nu möter ett lag som bara måste vinna så kan man själva spela avslappnat och göra sin grej.

Dock kommer man till matchen utan sin ordinarie målvakt Mattia Perin som är skadad, han är en viktig spelare för laget och det är ett stort avbräck att han inte kommer medverka. Sedan är mittfältaren Andrea Bertolacci avstängd, men annars är laget så som man brukar se dom.

genoa_200x200    cagliari_200x200

Cagliari har som bekant tagit tillbaka nygamle tränare Zdenek Zeman och det har sett precis lika underhållande som det brukar göra under hans ledning, riktigt bra offensivt emellanåt men samtidigt slappt försvarsspel. Det har slutet 1-1 hemma mot Empoli där man borde gjort 1-2 mål till, sedan torsk mot Milan borta med 3-1, sen torsk hemma nu senast mot Lazio med 1-3. Minst sagt svängigt och det är väl nåt åt det hållet denna match lär bli, för man har ju verkligen kniven halvvägs in i strupen. En seger i det här läget är det enda som räknas för att ens ha chansen att klara sig kvar. Tåget börja rulla och man har 5 poäng upp till säker mark och nu även Cesena där emellan.

Man får tillbaka mittbacken Ceppitelli från avstängning vilket är ett plus, dock så är en annan mittback i form av Diakité avstängd. Mittfältaren Donsah är fortsatt skadad. Men hur som helst så lär inte försvarsspelet prioriteras, vilket är som vanligt när Zeman tränar, utan det är offensiven som lär vara det som man fokuserar på och som man är bra på. Inga avbräck där inte och man lär göra minst 1 mål här idag. Men frågan är hur mycket man släpper in egentligen.


Genoa brukar spela bra på hemmaplan och brukar vara bra på hitta ytor när dom väl ges, nu lär man få massvis med ytor vilket passar hemmalaget bra. Dock har man viktiga målvakten Perin skadad och det är inte kul alls. Cagliari måste vinna till varje pris för att ens kunna kliva över nedflyttningsstrecket, tveksamt om dom klarar det men dom kommer spela underhållande matcher nu och resten av matcherna då dom måste anfalla. Jag spelar över 2.5 Mål till oddset 1.80. Och jag kliver på med några steg över medel här. Jobba!!!

/ L’orso