Ännu en match i Serie A och jag tycker att Genoa bör ha en fin chans att få 3 poäng idag. Man har fortfarande sin bästa offensiva spelare borta, men man får tillbaka sin duktige förstemålvakt vilket är ett stort plus. Och Atalanta är ett riktigt dåligt bortalag och har otroligt svårt att göra mål på resande fot. Men vad spelar jag då?

  • Genoa – Atalanta
  • Spel: Genoa
  • Odds: 1.95 @ bet365
  • Insats: 3,5/10 Units
  • Spelstopp: 15.00

Genoa har haft 2 mindre bra resultat dom senaste två matcherna då det blivit 2 förluster. Dock ska det sägas att hemma mot Roma gjorde man en bra match trots att man fick en ganska tidig utvisning som förändrade matchen helt. Och senast borta mot Torino så hade man 2 av sina bästa spelare borta och när man inte har den där riktiga bredden så blir det ibland tydligt, även om man absolut inte var dåliga, snarare ganska jämn match ändå. Men nu har det varit ett uppehåll som säkerligen varit bra för detta Genoa som krigar mycket i sina matcher.

I övrigt så är den duktige förstemålvakten Mattia Perin tillbaka mellan stolparna vilket är ett stort plus då han behövs där. Man kommer dock sakna Diego Perotti offensivt som fortfarande är avstängd vilket är ett avbräck. men ananrs är det ett bra lag man har till förfogande, och man har till och med lånat in den gamle Valencia-spelaren Tino Costa på mittfältet vilket säkerligen kommer vara en bra värvning.

Men hemma på Lugi Ferarris så harm an spelat bra och varit väldigt bra defensivt, där tränaren Gasperini lyckats perfekt i sin taktik. Nu möter man ett Atalanta som inte gjort ett mål på resande fot på 7 matcher. Och med den vetskapen så tror jag Genoa har trots allt har bra chans att vinna här men det kommer bli målsnålt.

genoa_200x200     atalanta_200x200

Atalanta är sämst i Serie A på göra mål på resande fot vilket inte är kul när man nu ska ta sig an ett Genoa där defensiven funkat väldigt bra och som dessutom ju får tillbaka sin förstemålvakt. Hur ska detta gå kan man ju fråga sig? Och ja det kommer troligen inte gå så bra då jag tycker Genoa är ett bättre lag i grunden än vad Atalanta är. Sen att Atalanta tydligt är väldigt mycket sämre på bortaplan än hemmaplan gynnar såklart bara mitt spel. Senaste bortamatchen spelade man mot Lazio där man blev totalt utspelade och förlorade med 3-0, som var i underkant.

I Atalanta så stryker vi mittfältare Luca Cigarini som är avstängd, i övrigt så kan vi stryka skadade spelare som Raimondi, Cherubin och Estigarribia där Raimondi är den som saknas mest av dom tre.

Återstår att se vilket lag som uppehållet gynnat mest, men en sak är klar och det är att Genoa har klar fördel i och med att dom spelar hemma och med tanke på att dom får tillbaka Perin mellan stolparna. Och det skiljer 11 poäng mellan lagen och dom kämpar kring två helt olika streck. Genoa har just nu ganska bra chans på CL medan Atalanta ligger precis ovanför nedflyttningsstrecket.


Genoa är bra på hemmaplan och får tillbaka sin viktiga förstemålvakt till denna match. Atalanta är usla på resande fot och endast mäktat med 2 ynka mål, som kom mot Zemans Cagliari. Genoa har helt klart ett bättre lag och kryddat med nyförvärv. Atalanta saknar mittfältarna Cigarini och Raimondi. Genoas tränare Gasperini har varit riktigt bra på coacha denna säsong och jag tror han vinner tränarkampen idag också. Genoa plockar jag till 1.95. Nöjer mig dock med en lägre insats då det är pprecis efter uppehållet och Genoa ändå saknar sin bästa offensiva spelare. Jobba!

/ L’orso