Genk har inget att spela för här och förlorade och senast lagen möttes. Jag tycker dock att oddset är alldeles för bra och spelar det finna oddset.

  • Genk – B. Leverkusen
  • Tips: 1x (Dubbelchans)
  • Odds: 2,55 @ Bwin
  • Units: 4/10
  • Spelstopp: 6/12 20.45

Analys:

Genk är helt avhängda i gruppen och har egentligen inget att spela för mer än äran. Det tror jag kan passa laget ganska bra, att spela helt utan press på hemmaplan kan göra att spelarna vågar satsa framåt lite extra. Genk har bara gjort ett mål hittills men på hemmaplan har man klarat oavgjort mot både Valencia och Chelsea, vilket får anses vara godkänt. Jag tror att även Leverkusen kan tappa poäng här om Genks inställning är den rätta. Dessutom lockar det alldeles för höga oddset.

Leverkusen är ett bra lag och leder gruppen en poäng före Valencia och Chelsea. Senast lagen möttes vann Leverkusen med 2-0 på hemmaplan mot Genk. Det som talar emot Leverkusen här är framförallt lagets usla bortafacit. På 11 bortamatcher i Champions League har laget inte vunnit en enda match, 9 förluster och 2 oavgjorda matcher har det blivit. Såna traditioner kan hålla i sig länge och även om Genk är ett sämre lag än Leverkusen mött tidigare så kommer det att bli en mycket jämn tillställning här.

Det är inget snack om att Leverkusen har det bästa laget och de bästa spelarna. Men Genk vill säker avsluta snyggt och inte gå helt vinstlösa från gruppspelet. Hemmaspelet har också imponerat och kan laget hålla nollan så ligger en poäng väldigt nära. Oddset är som jag nämnt tidigare alldeles för bra för att avstå ifrån.

Lycka till!

//Josef