Vi håller oss kvar i Manila för mer kampsport och UFC Fight Night 66 där vi plockar fram ytterligare en match i mellanviktsklassen för ett europeiskt möte. Gegard Mousasi går in som storfavorit när han tar sig an Costas Philippou där jag tror på ett tuffare test att jämföra med senast i Stockholm, men utgången kan mycket väl bli något liknande. En mindre insats testas på en ny finish.

  • Match: Gegard Mousasi – Costas Philippou
  • Spel: Mousasi via KO, TKO, DQ eller sub (avslut)
  • Odds: 1,90 @ Unibet
  • Units: 2,5/10
  • Spelstopp: 17.15 16/5

Rent stilmässigt kan det här bli en intressant tillställning och en sevärd sådan, även om den nödvändigtvis inte behöver gå de fulla 15 minuterna. Costas Philippou (13-4) hade en oerhört fin period med 5 raka vinster, men i takt med att motståndet blev tuffare så föll han tillbaka. Det här blir hans första fight på ett år där han nu står inför ett oerhört tufft test. Jag gillar Gegard Mousasis (36-5-2) steg nedåt till mellanvikten, även om hans facit inte är bättre än 2-2, förlusterna har dock kommit till mot välmeriterade Lyoto Machida samt en kommande titelutmanare i Jacare Souza – motstånd som har matchat hans egenskaper relativt illa där det här får ses som betydligt mer överkomligt.

Mousasi är en slipad avslutare och oerhört tekniskt begåvad i tillräckligt många områden vilket ska förhindra det här motståndet från att kunna etablera några betydande attacker och ”The Armenian Assassin” ska kunna kontrollera den här matchen var den än går. Skulle det här bli till en boxningsmatch så kan hans nästintill perfekta jabb, med en ”reach advantage” på nästan 10 cm, sätta nivån och trycket där Philippou kan tvingas röra sig bakåt en hel del.


Jag är för det stora favoritskapet, men med en (på sina segrar) avslutsradie på 86 procent blir det här spelalternativet betydligt mer intressant. Gegard Mousasi att vinna genom att även avsluta fighten testas med en lägre insats.

/Puyol