Efter ett landslagsuppehåll återupptas klubbfotbollen där vi nu siktar in oss på avslutningen av Allsvenskan, den här gången på Strömvallen där lördagens enda match spelas. Gefle, på jakt efter att säkra kontraktet, tar emot ett avsågat Syrianska som inte har mycket mer än hedern att spela för. Klurigt inför den här matchen där det finns ett antal spelalternativ till hemmalagets fördel att välja bland, testar den här spelformen där bolagen skiljer sig som mest där exempelvis Bet365 står i 1,90 i jämförelse.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Allsvenskan
  • Match: Gefle – Syrianska
  • Spel: Hemmalaget att göra mål i båda halvlekarna
  • Odds: 2,12 @ Unibet
  • Units: 6,5/10
  • Spelstopp: 16.00 19/10

Gefle fiskade in den första bortasegern för säsongen vid rätt tidpunkt, och som man gjorde det. Pelle Olssons manskap körde över Öster med bekväma 4-1 efter en storstilad insats och placerar sig nu 5 poäng före samma lag närmast på kvalplats där kontraktet kan säkras den här helgen. Relativt god form i överlag där man alltjämt är svårslaget mot lagen utanför toppskiktet.

Syrianska förväntades gå en tuff säsong till mötes och så blev det också med spikat spel i Superettan 2014. Efter att ha varit uträknat under en längre tid så stod det klart redan efter omgång 25 där gapet uppåt blev alldeles för stort tidigt in där de återstående matcherna är betydelselösa. Ännu en förlust innan landslagsuppehållet där Elfsborg fick stå som segrare på konstgräset i Södertälje.

Gefle kommer till spel utan Mikael Dahlberg och Marcus Hansson pga skador. Syrianska har i vanlig ordning inte bemödat sig med att droppa någon matchtrupp, dock oklarheter kring målvaktsposten där Dejan Garaca fick vakta senast trots problem med höften.

gefle

Gefle ser återigen ut att göra det som krävs och har ett rutinerat lag för dessa streckstrider. Man tar poäng i rätt matcher (har alltjämt inte förlorat mot ett lag utanför topp-4 på drygt 5 månader) och man har visat upp en fin förmåga att få utdelning mot mer överkomligt motstånd. En ny seger här sätter laget i en fantastisk position inför fortsättningen.

Syrianska, vars manager Özcan Melkimichel har meddelat sin avgång efter säsongen, fortsätter att förlora fotbollsmatcher där de senaste 16 bataljerna inte har gett mer än 2 poäng. Uppgivet och håglöst där man inte har visat upp någon större vilja, i synnerhet vid underläge, där man släpper in alldeles för enkla mål. Allsvenskans i särklass mest ineffektiva försvarsspel har över de 7 senaste matcherna släppt in 22 mål (drygt 3 st per match) där man endast har hållit rent i en av de 11 senaste halvlekarna (halvlek nr 2 hemma mot Brommapojkarna) som har spelats.


Gefle klarar av att bibehålla en jämnare nivå över en hel match att jämföra med motståndet där jag vill tro att man kommer mala på från start. Med den mer direkta spelstilen bör man kunna komma runt bortalagets, eventuellt, lågt placerade försvar. Gefle att göra mål i båda halvlekarna spelas strax över medel.

/Puyol