Det här är två lag som kommer till matchen med inte bara avancemang i Europa League, utan även med två sensationella resultat i bagaget. Vid tajta spelprogram är det alltid svårt att sia om hur det påverkar lagen, så jag väljer att blicka bort mot en individuell prestation som känns intressant och det till ett högt odds, dessutom.

  • Match: Gefle IF – Malmö FF
  • Spel: Magnus Eriksson målskytt
  • Odds: 3,25 @ Betsafe
  • Insats: 3/10
  • Spelstopp: 19:00

Det känns ju fullständigt oundvikligt att inte inleda med att gå igenom lagens prestationer i veckan. Att Gefle skulle lyckas vända ett 0-3-underläge och nu, sett till lottning, ha bäst möjlighet att ta sig vidare till gruppspelet i turneringen, hade man ju inte direkt på känn för en vecka sedan. En annan intressant faktor med den matchen var att tränare Pelle Olsson valde att att lämna den traditionella 4-4-2-formationen för en 4-3-3, där Dahlberg, Orlov och Oremo bildade en trio allra längst fram. Om vi ska gå efter spekulationerna så är det på ett liknade sätt man startar  kvällens match.

Efter den första matchen på Swedbank Stadion var det inte alls överraskande att Malmö avancerade, men att man fullständigt förnedrade Hibernian med 7-0 var, som sagt, sensationellt. På de senaste fem matcherna har skåningarna endast segrar och en målskillnad på 18-1. Att då spelare som Magnus Eriksson som tidigare under säsongen haft det tungt, är naturligt och tycker att denne ser bättre och bättre ut för varje match som går.

Magnus Eriksson

Tillsammans med sydafrikanen Tokelo Rantie, som gillar att dra iväg på djupledslöpningar, medan Magnus ofta hittar ytan framför motståndarnas backlinje, är det ett anfallspar som borde komplettera varandra väldigt bra. Det är dock först nu den senaste månaden som jag tycker att samarbetet ser intressant ut och mycket är det tack vare att även Rantie börjar förstå Magnus, och inte bara tvärtom.

När det snart har spelats en tredjedel av säsongen har Eriksson lyckats få ihop åtta mål, vilket, trots allt, får anses som ett bra facit. Tittar vi närmare så har fem av dessa kommit i de fem senaste, så att ännu ett ska komma i kvällens tillställning känns inte alltför långt bort.

                                                                                                                                            

En annan faktor som talar för att det kommer produceras mål för bortalaget är att Gefles försvarsspel inte håller samma höga klass som det gjort tidigare. Om vi då lägger på att det nästan är målgaranti på Malmö, och att Magnus Eriksson sitter på en fin målform, så känns det här onekligen spelvärt till 3,25x pengarna. En insats som går under medelinsatsen känns vettigt.