Gefle har mött väldigt tufft motstånd senaste 5 matcherna där samtliga varit topplag som slagits för guldet, därför är resultatraden inge vidare. Senast öppnade man strålande hemma mot Djurgården och comebackande Johan Oremo gjorde 2 mål de första 12 minuterna och man vann sedermera matchen med 2-1. Nu möter man Helsingborg som har 3 raka förluster. Men inte nog med det, man har två tunga avstängningar och har svårt att se hur man ska kunna störa ett starkt Gefle på bortaplan.

  • Gefle – Helsingborg
  • Spel: Gefle 0.0, -0.5 (Asian handicap)
  • Odds: 2.00 @ bet365
  • Insats: 5/10 Units
  • Spelstopp: 15.00

Gefle kommer från en skön seger mot Djurgården hemma med 2-1, och det efter att man haft 4 raka förluster. Dock så bör man ju säga att förlusterna kommit mot idel topplag så inte så mycket att säga om. Däremot kan man påpeka att man inte var så utspelade direkt utan man var bra med i minst 2 av matcherna. Mot Djurgården började man matchen riktigt bra och gjorde 2 mål på 12 minuter och fortsatte att pressa Djurgården, tills man fick en spelare på sidan om planen för omplåstring, då kom motståndarna in i matchen och hade matchen därefter. Nu möter man ett Helsingborg som saknar tunga spelare framåt och jag tycker favoritskapet bör vara aningen större på Gefle som inte är så dåliga som vissa vill få dom till.

Senast mot Djurgården var ju Johan Oremo tillbaka efter en tids frånvaro pga skada och som han var tillbaka, 2 mål gjorde han. och det är såklart ett stort plus att ha honom tillbaka. I övrigt så är det inga avbräck och Gefle kan mönstra en bra startelva. Då bör man ha en vettig chans, speciellt på hemmaplan.

gefle     helsingborg

Helsingborg kommer till Gavlevallen med 3 raka förluster och en formkurva på väg nedåt än mer. Offensivt har man varit bra senaste matcherna men har man den defensiv man har just nu så tar man inga poäng. Känns som att Gefle inte är något lag som passar Helsingborg. Och att komma till Gavlevallen och möta ett Gefle med en skön vinst i bagaget kommer bli en svår nöt att knäcka.

När man dessutom har två riktigt tunga avbräck offensivt så känns det ännu svårare. Det är nämligen så att man saknar båda ordinarie anfallarna, Jordan Larsson och Robin Simovic. och där bakom finns det inte alls samma kvalité så hur man nu ska göra mål är ju ett enda stort frågetecken inför denna match. Och att lägga sig på försvar hela matchen känns inte som något tränare Henrik Larsson skulle kunna göra direkt, inte med den form man befinner sig i just nu. Man saknar ju även viktige Peter Larsson på mittbacken sen tidigare. Nä man kommer få det oerhört tufft här mot ett Gefle som är ett bra lag, speciellt på hemmaplan där man ju har sitt konstgräs som Helsingborg inte spelar på själva.

—————————————————————————————————————————————————————

Gefle är ett bra lag som dessutom fått tillbaka målskytten Johan Oremo, som ju gjorde 2 mål direkt efter en tids skadefrånvaro. Man är bra hemma på sitt konstgräs och vinsten senast gav laget självförtroende. Helsingborg har 3 raka förluster och kommer med två riktigt tunga skador offensivt, det handlar om båda ordinarie anfallarna Simovic och Jordan Larsson. Och där bakom är det tunt med kvalité. Defensivt saknas ju mittbacken Peter Larsson och man har inte spelat bra försvarsspel alls senaste matcherna. Nä jag spelar Gefle hcp -0.25 till oddset 2.00. Insatsen får bli medel. Kämpa!

/ L’orso