Under söndagen bjuds det på fyra matcher ifrån Allsvenskan och för toppstriden är dagen otroligt intressant eftersom alla topplag är i rörelse. Har redan skrivit ett speltips om omgångens toppmatch nere i Malmö, så vänder mig nu mot Gefle där jag tycker att skador och avstängningar öppnar för ett dubbelchansspel med en tyngre insats.

  • Match: Gefle – Helsingborg 
  • Spel: Gefle +0,5 
  • Odds: 1,98 @ Pinnaclesports
  • Insats: 7/10
  • Spelstopp: 25/8, 15:00

Helsingborg hade för någon månad sedan ett försprång till de andra lagen som såg väldigt stabilt ut. Men sedan Alejandro Bedoya lämnade laget och May Mahlangu blev långtidsskadad har det sett mindre bra ut. De senaste tre matcherna i Allsvenskan har man endast tagit en poäng på vilket var mot Norrköping hemma (0-0). I de övriga två som har varit mot Djurgården och Mjällby har det även där sett riktigt dåligt ut spelmässigt.

Senast mot Mjällby tvingades dessutom Walid Atta kliva av på grund av skada och är inte aktuell för spel i söndagens match. Dessutom blev David Accam utvisad i slutminuterna på grund av en fruktansvärt vårdslös tackling som resulterade i ett direkt rött kort och väldigt sannolikt att den avstängningen blir längre än en match. Ett väldigt tungt avbräck för skåningarna nu när formen är som den är, för Accam är en av väldigt få som kan skapa möjligheter på egen hand.

gefle

 Gefle fortsätter att köra på det koncept som man alltid har gjort, även om man är lite målgladare åt båda håll den här säsongen. Laget befinner sig på en elfte plats och bör kunna undvika att bli indragna i en bottenstrid då man har fyra poäng ner till kvalplatsen och har på sistone visat upp god form. Man är obesegrade i fem raka matcher i Allsvenskan och den sviten bör kunna förlängas under söndagen.

Helsingborg hade stora problem med att skapa målchanser i senaste matchen mot Mjällby som ställde upp med ett lågt och kompakt försvar. Det är ingen hemlighet att Pelle Olsson kommer att göra på samma sätt och nu med avbräck på lagets två individuellt bästa spelare i Accam och Mahlangu kan det bli väldigt jobbigt att få fram ordentliga målchanser. Tror dessutom att hemmalaget kan hitta både ett och två mål i omställningsspelet då Helsingborgs försvarsspel visade sig vara otroligt sårbart på det här sättet senast.

                                                                                                                                                         

Väljer alltså att spela Gefle +0,5 som är exakt detsamma som det vanliga 1X. Tror inte på att några sviter bryts här utan att Helsingborgs form fortsätter medan Gefle tar sin sjätte match utan förlust.

/Mikel