Då beger vi oss till nybyggda Gavlevallen där Gefle tar emot Hammarby i den sista matchen av omstartsomgången. På förhand tror jag på en jämn match där vi får se ett Gefle som kommer störa Hammarby genom att försöka dra ner på tempot men samtidigt anfalla snabbt när dom får chansen. Ser vi till Hammarbys del så tror jag man kommer gå för 3 poäng vilket gör att det säkerligen kommer skapas en del chanser för de grönvita. Men man måste såklart se upp med Gefles omställningar.

  • Gefle – Hammarby
  • Spel: Hammarby Över 4.5 hörnor
  • Odds: 1.81 @ Unibet
  • Insats: 6/10 Units
  • Spelstopp: 19.00

Gefle är absolut inget lag man bör underskatta. Roger Sandberg har fått bygga laget i lugn och ro, som ju de flesta tränare får i liknande miljöer. Och man spelar faktiskt en bra fotboll emellanåt och man är framförallt smarta. På hemmaplan har man visat att man är starka och kan dessutom föra matcher mot lagen under sig och där räknas ju Hammarby in såklart. Men det skiljer bara 4 poäng mellan lagen och detta är såklart en viktig match för båda lagen. Gefle kommer försöka att inte gå bort sig och ligga rätt i positionerna och hellre täcka ut bollen till hörna än att se inlägget segla in i straffområdet och så vidare. För att sedan ställa om snabbt och försöka hota där Hammarby är som svagast, i de defensiva omställningarna. Min känsla är att man dock kommer låta Hammarby styra matchen i många stunder vilket medför att man kommer få försvara sig mycket.

Gefle har på sina 6 hemmamatcher i år släppt till såhär många hörnor: Kalmar 10 hörnor, Halmstad 3 hörnor, Göteborg 6 hörnor, Sundsvall 12 hörnor, Häcken 5 hörnor, Malmö 6 hörnor. Snittet säger att man släpper till 7 hörnor. Och som ni ser har man släppt till minst 5 hörnor i alla förutom 1 hemmamatch i år så här är statistiken med oss med råge.

Gefle       hammarby

Hammarby började starkt för att sedan komma i en ordentlig svacka. Dock hade man så pass många kvalificerade chanser för att få mer poäng än vad man har. Matcher mot Helsingborg och Göteborg känns det som att man blev rånade på 6 poäng och man kammade 0 istället. Så uppehållet känns som att det kom lägligt och man har fått träna på i lugn och ro. Man spelade även en träningsmatch ”hemma” mot Åtvidaberg som jag såg. Man vann den med 3-0, men det var absolut i underkant. Hammarby dominerade matchen fullständigt och skapade flera bra chanser. Det var flera glimtar av det Hammarby som man fick se i Superettan, så kanske är det så att hösten är precis så som man sagt att den kommer bli. Att man är bäst i andra halvan av serien.

Men med Åtvidabergsmatchen på näthinnan så tror jag att man kommer komma ut som ett taggat lag som vill framåt och ta hem 3 poäng till söder. Och att det är konstgräs gör absolut ingenting för det passar bara Hammarbys snabba spel och då brukar man skapa en hel del hörnor.

Hammarby har på sina 7 bortamatcher skapat såhär många hörnor: Elfsborg 0 hörnor, Malmö 5 hörnor, Örebro 5 hörnor, AIK 2 hörnor, Norrköping 5 hörnor, Helsingborg 5 hörnor, Kalmar 7 hörnor. Snittet säger lite över 4 hörnor. Det ska ju dock sägas att man haft väldigt tuffa bortamatcher där man mött lag som velat föra matcherna. Nu möter man, precis som mot Örebro & Kalmar till viss mån, ett lag som man får tillåtas att föra matchen i stora delar. Men man har ändå lyckats gör minst 5 hörnor i 5 av 7 bortamatcher i år vilket är bra.

————————————————————————————————————————————————————–

Gefle kommer försöka dra ner tempot så gott det går. Och man kommer säkert inte känna sig underlägsna på defensiva fasta så att täcka ut bollar till hörna ser man nog inte som någon negativ grej för man känner sig nog starka på defensiva fasta situationer. Man kommer säkert låta Hammarby ha mycket boll. Hammarby å andra sidan kommer komma ut som taggade hundar om jag får tro något. Man kommer får en positiv träningsmatch där man var riktigt bra och man jagar fortfarande första bortasegern och jag tror man går för 3 poäng här helt klart. Och man har ju med Nannes spelstil skapat jättemycket hörnor senaste året och även i år. Nä mitt spel blir Hammarby över 4.5 hörnor till oddset 1.81. Insatsen blir strax över medel. Jobba!

/ L’orso