Uppe i Norrland väntar ett intressant bottenmöte mellan Gefle och gästande Falkenberg som kommer på besök. Gefle som gått bra i år placerar sig kring mitten av tabellen medan Falkenberg startade säsongen dåligt för att sedan rycka upp sig och man befinner sig för tillfället över kvalstrecket. Nu kanske man inte ska kalla detta ett bottenmöte, men att det är en intressant match med mycket på spel är det inget snack om. Bägge lagen kommer från fina vinster och i mina ögon väger en av lagens senaste prestation över. Häng med!

  • Match: Gefle IF – Falkenbergs FF
  • Spel: Falkenbergs FF x2 (+0,5)
  • Odds: 1,83 @ bet365
  • Insats: 4/10 Units
  • Spelstopp: 16.00

GefleFalkenberg_FF_01

Ser vi till Gefles säsong så har den hittills varit svängig. Man har tagit lika många segrar som förluster och för att vara Gefle får det ändå vara godkänt då man ofta varit med nere bland kvalstriden. I år placerar man sig för tillfället i mitten av tabellen och håller ett fint avstånd till botten. Istället kan man sikta framåt och senast kunde man ta en fin skalp mot Halmstad på bortaplan med 0-1. Jag var dock inte imponerad av spelet man bjöd på senast. Idag ställs man mot Falkenberg som kommer från en ännu starkare vinst och en tuff uppgift väntar. I mina ögon blir det en jämn match och jag förstår inte varför Gefle är så pass stora favoriter. Jag går emot!

Över till Falkenberg som verkar vara på gång. Man tog en fin seger mot ingen annan en IFK Göteborg senast med 1-0 och försvarsspelet funka briljant. Man har blandat och gett under säsongen och det har  vi fått se då man i vissa stunder kan slå lag som BK Häcken och IFK Göteborg för att sedan nästa match förlora mot betydligt sämre lag. Får man igång försvarsspelet idag som senast så lär det bli en svår nöt att knäcka för Gefle och att man får med sig minst ett kryss tror jag på.

Så vad blir mitt lir? Då jag tror på en oerhört jämn match som kan sluta hur som helst ser jag ett fint spelvärde i x2. Falkenberg visade senast att man har kapacitet till att slå exempelvis Gefle som man möter idag och ett odds på 1,83 nöjer jag mig med. Insatsen på ligga på strax under medel!