Bottenmöte i Allsvenskans omstart efter uppehållet. Gefle tar emot Falkenberg och det skiljer 1 poäng mellan lagen i absoluta botten. Men har en stor feeling att det kommer skilja mer efter denna match. Gefle har fått in en ny tränare och man har fått tillbaka lite självförtroende under träningsmatcherna under EM. Dessutom har man tillbaka viktiga spelare. Falkenberg har tappat spelare och har spelare skadade. Man trivs inte heller som bäst på konstgräs. Fördel hemmalaget!

  • Gefle – Falkenberg
  • Spel: Gefle -0.5
  • Odds: 1.909 @ Pinnacle Sports
  • Insats: 5/10 Units
  • Spelstopp: 16.00

Gefle under våren var ju ett typiskt lag där självförtroende var den största faktorn när man åkte på förlust efter förlust och där spelare inte alls nådde upp i någon nivå. Under sommaruppehållet har man dock sparkat Roger Sandberg och ersatt han med Thomas Andersson, tidigare assisterande sedan 2007. Det har gett positiv effekt då man vunnit båda träningsmatcherna under uppehållet. Bland annat så vände man 0-2 till 3-2 mot självaste Norrköping. Sånt föder självförtroende utan dess like.

Och tidigare skadade Simon Skrabb har dessutom gjort 1 mål och 2 framspelningar i de träningsmatcherna och känns hetare än på länge. Även Johan Oremo fick näta i en av träningsmatcherna vilket kan vara oerhört nyttigt för hans del då han var rätt iskall under våren. Jag tycker det är mer positiva tongångar än på hela säsongen just nu i Gefle och på sitt konstgräs här hemma borde man ha bra chans mot ett ångestfyllt Falkenberg.

Skadade är fortfarande Simen Rafn och Simon Bellander som missat alla matcher denna säsong så inget nytt där inte.

gefle     Falkenberg_FF_01

Falkenberg avslutade vårsäsongen med att torska 6 raka matcher och försvarsspelet såg långt ifrån bra ut. Man har dessutom hunnit torska sina två träningsmatcher mot Stabaek och Helsingborg, 0-1 i båda matcherna. Inte nog med det, man har drabbats av en skandal i klubben då offensive mittfältare Alexander Jacobsen sparkats efter att ha slagit en medspelare blodig med en ispåse. Rätt beslut kan tyckas men det var en viktig spelare på planen och han kommer saknas oerhört mycket. Så ja, det här med att Falkenberg skulle få behövlig vila under uppehållet och ladda om batterierna känns ju rätt förstört. Man fortsätter alltså förlora och det står inte rätt till i klubben och i omklädningsrummet. Tränare Hans Eklund sitter fortsatt kvar medan Gefle förändrat med lite nytt. Så fördel Gefle på den fronten helt klart. Dessutom ska det sägas att man trivs klart bättre hemma på sin åker än på något spelbart underlag som konstgräs som det ska spelas på idag.

Man har även ett rätt dystert facit mot Gefle sen Falkenberg gick upp i Allsvenskan 2014. Det har blivit 3 torsk och 1 oavgjord. Man torskade alltså båda bortamatcherna och tror det blir väldigt svårt sett till förutsättningarna att få med sig någon poäng idag också.

Och det ser inte bra ut truppmässigt heller. Förutom att Alexander Jacobsen försvunnit så har ju även bäste anfallaren Gustaf Nilsson lämnat för Bröndby. Lägg där till att vindsnabbe Akseli Pelvas skadade sig i veckan (spelat 10 av 12 matcher) och missar denna match och ordinarie ytterback Rasmus Sjöstedt står över då han ska bli farsa. Utöver det är det fortfarande skador på Daniel Johansson, Linus Andersson och Hampus Svensson.

——————————————————————————————————————————————————————

Gefle har förbättrat sig under uppehållet och man kommer in med självförtroende till denna match efter en vändning mot Norrköping i senaste träningsmatchen. Dessutom har man bytt blod på tränarposten. Precis sådan effekt man vill ha vid ett tränarbyte och ett uppehåll. Falkenberg kör vidare med samme tränare och man fortsätter att gå tungt under uppehållet med 2 torskar. Dessutom hunnit sparkat en viktig spelare efter bråk och truppläget är nu väldigt dåligt då ytterligare spelare saknas. Man trivs inte bra på konstgräs och inte bra mot Gefle heller. Jag spelar Gefle att vinna till oddset 1.909. Insatsen hamnar på medel. Jobba Gefle!!

/ L’orso