Gefle tar emot Elfsborg i Allsvenskans sista match för lagen och jag har ett riktigt motivationsspel här. Lägg därtill att ett av lagen har hela 8 spelare borta inför den här matchen. Givet att spela i mina ögon!

Gefle – Elfsborg
Spel: 1
Odds: 2.60 @ Unibet
Insats: 4/10
Spelstopp: 15.00

Gefle har visat helt okej på form på slutet då man tagit poäng i fyra raka segrar vilket innebär att man har säkrat kontraktet. Senast mot Djurgården såg man riktigt bra ut då man hade bra tempo och man såg verkligen spelsugna ut. Matchen slutade 1-1 men har man samma fart och tempo här så är segerchanserna goda mot ett tröttkört Elfsborg som inte alls ser spelsugna ut längre. Innan den matchen hade man två raka segrar mot bottenkollegorna Syrianska (2-0) och Öster (4-1). Hemma är man starka och 4 segrar, 1 oavgjord och 1 förlust på lagets 6 senaste hemmamatcher talar sitt tydliga språk. För Gefle handlar den här matchen som så mycket mer än bara Allsvenskans sista match då man ska tacka av två av klubbens starkaste profiler. Målvakten Mattias Hugosson med sina 455 matcher för Gefle och Daniel Bernhardsson med sina 387 matcher för Gefle gör sin sista match för klubben här. Laget kommer göra allt för att dem ska få ett värdigt avslut i Gefletröjan och jag tror man har goda segerchanser i den här matchen!

Elfsborg har det riktigt jobbigt för dagen och i måndags fick man se Malmö FF vinna SM-Guld på sin egen hemmaplan vilket givetvis måste vara ruskigt jobbigt rent psykiskt. Veckan före det åkte man på stryk hemma mot Esbjerg i måstematchen i Europa League vilket gör att man är ganska avlägsna även där. De flesta spelarna i klubben vill nog bara att Allsvenska ska ta slut nu så man kan lägga fullt fokus på Europa League där man trots allt fortfarande har en teoretisk chans att ta sig vidare. Nästa matchen är nu på torsdag borta mot Esbjerg och den måste man vinna för att ens ha chans att ta sig vidare! Hur som helst så måste man spela klart den här matchen och man reser till Gävle utan 8 spelare som dras med sjukdomar, skador och avstängningar vilket givetvis inte är optimalt.

528x300
Hugosson är en stor anledning till varför Gefle håller sig kvar i
allsvenskan säsong efter säsong då han är ruskigt bra i målet!

Gefle får klara sig utan nyopererade David Fällman och Joachim Adukor här. Positivt för laget är att trion Pär Asp, Alexander Faltsetas och Mikael Dahlberg är tillbaka för spel här!

Elfsborg har ett tungt skadeläge inför matchen då Sebastian Holmén, Stefan Ishizaki, Joackim Jörgensen och James Keene stanna hemma p.g.a. sjukdom. Niklas Hult, Tom Söderberg och Henning Hauger är skadade och Victor Claesson är avstängd här. Tungt läge för Elfsborg med andra ord då åtminstone mittbacken Holmén, högeryttern Ishizaki, vänsteryttern Hult, defensive mittfältaren Hauger och kanske någon mer normalt är ordinarie i startelvan!

Kort summering:
Elfsborg saknar en mängd spelare här plus att man är inne i en riktig formsvacka och spelet är verkligen inte bra hos Boråsarna. Man vill givetvis bara spela klart den här matchen så man kan fokusera på torsdagens match mot Esbjerg i Europa League. Frågan är om man ställer upp med bästa tänkbara lag eller tillfällige tränare Klas Ingesson väljer att spela ett par ynglingar plus spelare som inte haft så mycket speltid den här säsongen. Hur som helst så ställs man mot ett Gefle som givetvis kommer göra allt som står i sin makt för att vinna och tacka av Mattias Hugosson och Daniel Bernhardsson på ett värdigt vis. Formstarka Oremo/Orlov löser segern för Gefle här och jag tycker hemmaoddset lockar rejält med tanke på förutsättningarna!