Vi beger oss till Gavlevallen där tuffa Gefle tar emot guldjagande Elfsborg. Här tror jag inte vi får se någon höjdarmatch för den neutrale. Om man nu inte gillar bra försvarsspel och så vidare. Elfsborg imponerande verkligen inte senast mot Hammarby. Samtidigt som Gefle imponerar i nästan varje match, inte för att dom dominerar men för att dom spelar så smart fotboll och eliminerar motståndarnas hot ganska ofta. Gör man det igen så blir det målsnålt här.

  • Gefle – Elfsborg
  • Spel: Under 2.5 mål
  • Odds: 1.96 @ Nordicbet
  • Insats: 5/10 Units
  • Spelstopp: 19.00

Gefle kommer från en match där man fick 1 poäng borta mot Häcken (1-1). Där man i första halvlek var det bättre laget och gjorde också 0-1, sedan går man ner sig samtidigt som Häcken förbättrar sig och dom kvitterar snabbt på en billig straff. Sen får dom såklart energi på det och kunde gjort fler mål men Gefle försvarar sig ändå bra tycker jag. Och just försvarsspelet har stämt för dom rejält dom sista 5 matcherna, endast 3 mål har man släppt in. Och det är ganska tydligt att man offensivt saknar Johan Oremo som går skadad för man har bara gjort 5 mål på dessa 5 matcher. Senast man släppte in mycket mål var just mot Elfsborg fast då på bortaplan där Elfsborg är erkänt starka, då förlorade man med 5-1. Tror knappast det blir något liknande idag. Den läxan har Gefle absolut lärt sig.

På skadelistan är det egentligen bara Johan Oremo som saknas och det är såklart trist för det offensiva spelet då han är lagets bäste målskytt. Annars är det spelare med väldigt lite matcher och dessutom 0 matcher i bagaget. Nä men fortsätter Gefle på sitt vinnande recept med ett bra försvarsspel så kan det absolut gå vägen och då får Elfsborg det svårt att luckra upp ett defensivt skickligt Gefle på nya Gavlevallen.

Gefle     elfsborg

Elfsborg kommer från en svag insats borta mot Hammarby (0-0) där man fortsatte på den linje som borta mot Odd BK i Europa League-debaclet när man åkte ut. Man fick inte alls igång anfallsspelet som man vill och då skapar man i princip ingenting. Sen var ju i och för sig Hammarby bra defensivt. Precis som Gefle kommer vara när dom har hemmaplan nu mot Elfsborg. I alla fall vad jag tror. Och kanske är det så att Elfsborg är inne i en liten svacka för så jättebra är man inte just nu. Sen är det sen gammalt att Elfsborg är ett klart bättre lag på hemmaplan, fråga mig inte varför. Många säger konstgräset där, men det var ju konstgräs även på Tele2 Arena i söndags och så vidare. Kanske har det att göra med att lag backar hem mer tydligare när dom möter Elfsborg på bortaplan. Offensiven ser vilket fall inte bra ut just nu och man får jobba på hårt om man ska tugga igenom Gefles samlade försvar denna kväll.

Skador i truppen är spelare som inte spelat någon match denna säsong och därför inget jag lägger stor vikt i. Alltså kan man formera en bra elva troligen. Men frågan är ju som sagt om formen är på väg ner ännu mer eller om dom tar sig samman och kör på. Skulle gissa på ett resultat på 1-1.

————————————————————————————————————————————————————–

Gefle är starka just nu och rejält svårslagna. Mycket tack vare ett stabilt försvarsspel, med bara 3 insläppta på de 5 senaste. Och man har endast släppt in 4 mål på hemmaplan denna säsong till skillnad mot 21 på bortaplan så klart det är en fördel att spela på hemmaplan. Elfsborg är nog inne i en svacka känns det som, man är i alla fall väldigt mycket upp och ner nu där man är upp på hemmaplan och ner på bortaplan. Blek insats senast mot Hammarby där man skapade noll framåt i princip, men höll tätt bakåt på grund av en bra målvakt. Blir nog en tajt historia ikväll, precis som det blivit 4 av de 5 senaste mellan lagen. Jag spelar Under 2.5 mål till oddset 1.96. Insatsen strax under medel. Kämpa!

/ L’orso