Jag hämtar ytterligare ett objekt ifrån kvällens två matcher ifrån Allsvenskan. Den här gången är det i Gefle vi tar fäste vid. Pelle Olsson som numera är ansvarig för Djurgården kommer på besök. Att gästerna får åka hem till Stockholm med gott resultat bedömer jag som ganska troligt, vilket leder mig till ett spel där oddset känns för högt.

  • Match: Gefle – Djurgården
  • Spel: Djurgården 
  • Odds: 2,50 @ betsson
  • Insats: 3/10 units
  • Spelstopp: 19:00

Den första tredjedelen av säsongen måste trots allt anses varit en lyckad sådan för Pelle Olsson och hans nya lag som är Djurgården. Man ligger precis på den åttonde plats där de berättigade kraven ligger, och detta är ändå precis i början av den nya eran. Utifrån det spelmässiga perspektivet kan man dock förvänta sig mer. Det har stundtals sett riktigt svajigt ut och det är tydligt att det som tränaren försöker prägla spelartruppen är en defensiv stabilitet likt den som han skapade i det som nu är dagens motståndare.

Nu väntar en match som naturligtvis är speciell för Djurgårdstränaren och min känsla är att bortalaget kommer dra det längsta strået. Man har lyckats finna en tillräcklig stabilitet i det defensiva och för offensiven besitter man tillräckligt med individuell kvalité för att producera mål i denna tillställning. Några exempel är Simon Tibbling och Erton Fejzullahu som båda har varit heta i inledningen, och kommer att vara ständiga hot för hemmalagets försvarsspelare.

För Gefles kommer detta bli en betydligt tuffare säsong. Redan på förhand kändes det tveksamt om man skulle klara av att säkra ett nytt allsvenskt kontrakt, och man har absolut inte blivit övertygad gällande det efter bevittnat den första tredjedelen. Roger Strandberg har endast lyckats plocka hem en seger, och totalt har det blivit åtta poäng. Värt är att notera att den trepoängaren kommer så sent som i mitten av aprilmånad, vilket var mot seriens svagaste lag som just nu är Brommapojkarna.

Det är inga större skillnader på årets årgång av Gästriklandsklubben sätt att spela sin fotboll. Klart är att man försöker bedriva ett spel som är mer offensivt, men där resultaten av denna förändring lär dröja vilket kan få allvarliga konsekvenser i form av degradering till Superettan. Det var inte bara Pelle Olsson som man gick miste om i vintras, utan det var flertalet tongivande spelare som också valde att lämna föreningen. Man har en spelartrupp som jag knappast skulle påstå håller allsvensk nivå, och dessutom är formen dålig. Att Djurgården lyckas åka härifrån med tre poäng känns logiskt med tanke på den stora klasskillnaden på lagens spelare.

                                                                                                                                               

Detta är två lag som har sämre perioder bakom sig och hoppas nu på gick in en bättre sådan. Jag bedömer dock att bortalaget har betydligt bättre möjligheter till att göra det. På de flesta, för att inte säga alla, positioner är de nivåer bättre än Gefles motsvarigheter. Spelar 3/10 units på att Djurgården står som segrare till oddset 2,50x pengarna hos Betsson.

/Mikel