Gefle med 4 raka förluster tar sig an ett Djurgården där luften gått ur lite, men som vid seger här dock kan få en fot med i racet om guldet kanske då man ju möter bland annat Göteborg och Norrköping nu i höst. Och det är ett Djurgården som på bortaplan varit riktigt bra av det jag sett i år och det är en del. Man har agerat respektlöst och bara kört järnet. Gefle är dock inte lätta att tas med och kommer stå emot långa stunder. Så jag har ett spel som är givet för mig här.

  • Gefle – Djurgården
  • Spel: Djurgården över 5.5 hörnor
  • Odds: 1.84 @ Unibet
  • Insats: 8/10 Units
  • Spelstopp: 19.05

Gefle har som sagt 4 raka förluster, dom har dock kommit mot bra lag såsom Elfsborg, AIK, Malmö och Göteborg så kanske inget att snacka om egentligen. Sen har man haft en del otur också stundtals i dessa matcher som mot AIK och Elfsborg hemma där man ändå förtjänade poäng i båda kan jag tycka. Nu möter man ett Djurgården som är ett av seriens bästa bortalag om vi kollar spelmässigt så här får man se upp, och det är även den före detta Gefletränaren Per Olssons återkomst till just Gävle. Släkten brukar ju alltid va värst som man säger.

Om vi ska gå in på hörnor som jag spelat på idag så har man den här säsongen, på hemmaplan, släppt till 5.6 hörnor i snitt till motståndaren vilket är ett bra snitt när man ser vad linan ligger på hos motståndarna idag. Och det är ju ändå motståndarnas förmåga att skapa hörnor som jag främst bygger detta spel på ska man ju veta. Och med tanke på att självförtroende inte är på topp hos Gefle, samt att Djurgården säkert kommer gå för 3 poäng här så finns det alla möjligheter att kunna bli bra detta, med hörnorna. Truppen är ganska intakt hos Gefle kan man ju nämna också.

gefle      djurgarden_200

Djurgården då, ja det känns lite som luften gick ur dom efter förlusterna mot AIK och Elfsborg, och där tappade man mark till guldracet. Dock så finns det fortfarande en chans kvar men då är det vinst som gäller i den här matchen så räkna med ett Djurgården som går för vinst. Och att det är bortaplan behöver inte betyda att det är sämre, för Djurgården har visat för att man skiter i vilka man möter och vart man möter dom utan man kör på sin spelidé fullt ut vilket är skönt att se oftast. Detta har också medfört att man skapat en hel del hörnor, när hemmalaget inte alltid backar hem så mycket som dom hade gjort ifall det varit det omvända. Sen att den förre Gefletränaren Pelle Olsson har som spelidé att komma runt på kanterna och slå mycket inlägg har såklart sin del i det antal hörnor som Djurgården skapar.

För antalet hörnor skapat på bortaplan i år ligger på 7.2 i snitt och det är ganska mycket på bortaplan. På bara dom 4 senaste bortamatcherna har man skapat 11, 11, 11, 12 hörnor och det kan mycket väl bli 8-12 hörnor borta mot Gefle också. Så därför känns ju linan Över 5.5 hörnor för hela 1.84 riktigt bra och det är bara tacka och ta emot som jag ser det. Skadeläget ser ganska bra ut också, det är ju Haris Radetinac som saknas mest. Sen har ju målskytten Nyasha Mushekwi lämnat (för tillfället i alla fall). Istället har målsumparen Sebastian Andersson fått chansen från start och det bådar ju bättre för hörnorna än målen om vi säger så.

—————————————————————————————————————————————————————

Gefle har en taskig resultatrad senaste 4a matcherna och vill säkert förbättra sig och jag tror man inte kommer bjuda på alltför mycket i mitten. Vilket bäddar för mycket inläggslägen för Djurgården, där man ju är bra. samtidigt så har inte Gefle råd att förlora hela tiden utan man närmar sig bottenlagen där nere för varje omgång så poäng är nästan ett måste här. Djurgården är ett av seriens bästa hörnlag och på bortaplan har man ett bra snitt på just hörnor, mycket för den respektlösa attityden man har i spelet när man bara kör sin grej fullt ut. Och man är ju ett bra kontringslag och har ett ypperligt kantspel där man skapat massa hörnor. Nä jag spelar Djurgården över 5.5 hörnor till oddset 1.84 och det känns alldeles för bra. Och insatsen är därför ganska hög här. Jobbba!

Testar även ytterligare ett spel:
Djurgården Över 6.5 hörnor till höga 2.55 i odds. Insats är 3/10 Units.
Även det spelat hos Unibet!

/ L’orso