Gefle tar emot Djurgården och här är det fördel bortalaget skulle jag säga även om jag tror det blir en hyfsat jämn match. Gefle är ett mer spelande lag numera, och Gefles gamla tränare finns ju som bekant i Djurgården. Och i Stockholmslaget är det ett tydligt 4-4-2 med ett kantspel och mycket inlägg. Det brukar innebära en hel del hörnor generellt. Och Här går säkert Djurgården för att ta 3 poäng så man kommer vara offensiva helt klart. Mycket hörnor att vänta?

  • Gefle – Djurgården
  • Spel: Djurgården över 5.5 hörnor
  • Odds: 1.92 @ Unibet
  • Insats: 6,5/10 Units
  • Spelstopp: 15.00

Gefle har spelat oavgjort mot Helsingborg på hemmaplan för att sedan vända och vinna borta mot Sundsvall med 1-2. Dock fick man hjälp när en spelare i Sundsvall tog rött kort i ledning 1-0. Jag tänker mig att det kommer bli en jämn match mot Djurgården. Men Gefle kan absolut vinna matchen, även om jag tror att Djurgården har lite bättre vinstchans ändå. Men spelmässigt så kommer Gefle försöka spela till sig chanserna medan Djurgården kommer allt som oftast förlita sig på sitt kantspel där man är starka såklart. Så där får Gefle se upp helt klart.

Hittills denna säsong så har man släppt till 3 hörnor hemma mot Helsingborg och 5 hörnor borta mot Sundsvall. Men här mot ett flitigt hörnlag så lär det rassla till ännu mer skulle jag tro. Och det är precis vad Djurgården är, ett bra hörnlag.

gefle    djurgarden_200

Djurgården har börjat Allsvenskan på bästa sätt och man leder därmed. 2-o borta mot Örebro imponerar samt även 5-0 hemma mot Falkenberg. Nu väntar återigen en lite knepig bortamatch mot Gefle. Förra säsongen förlorade man här med 2-1, men då var Djurgården ganska dåliga. Nu lär man vara klart bättre med i matchen och till och med bättre. Tränare Pelle Olsson spelar ju en rak 4-4-2 där kantspelet är oerhört viktigt. Det ska slås en hel del inlägg, både från yttermittfältare men även ytterbackar som ska kliva upp titt som tätt. Förra året på just bortaplan skapade man massor med hörnor, tror snittet måste legat på typ 9-10 hörnor per match faktiskt. kanske är det för att hemmalaget blottar sig mer på hemmaplan än vad dom gör på bortaplan och att det passar Djurgårdens sätt att spela.

Mot Örebro i premiären gjorde man 0-1 ganska tidigt men man trummade på ändå. Man hamnade till slut på 10 hörnor vilket bekräftar det jag sa här ovan att man är ett bra hörnlag, speciellt på bortaplan. Hemma mot Falkenberg blev det 7 hörnor, men också 5-0 i resultat. Och jag kan inte annat än tro att man skapar minst 6 hörnor här mot ett jämbördigt lag, om inte lite sämre. Man har Ranégie skadad här och lär missa matchen.

——————————————————————————————————————————————————————

Gefle på hemmaplan lär vilja gå¨framåt vilket lär göra att Djurgården kommer att kunna nå fram på ett bättre sätt. Lär bli en jämn match där båda skapar lika antalet chanser skulle jag tippa. Djurgården spelar ett rakt 4-4-2 med ett ypperligt kantspel där både yttermittfältare såväl som ytterbackar gillar att slå inlägg. Djurgården brukar skapa massa hörnor på just bortaplan. Det blev 10 st hörnor i premiären borta mot Örebro, tänker mig något liknande här. Jag spelar Djurgården över 5.5 hörnor till oddset 1.92. Insatsen är lite över medel. Jobbba!!

/ L’orso