Ett Gefle fortsätter läcka in mål bakåt och ser väldigt svaga ut offensivt. Man saknar nu flera viktiga spelare och med fem raka förluster i bagaget kan jag inte tänka mig att man reser sig mot ett AIK som känns pånyttfödda på något sätt. Man har ju fått in tränaren Rickard Norling som har börjat med två segrar, först mot Djurgården väldigt komfortabelt sen i svåra bortamatchen mot Falkenberg. Man får tillbaka Ishizaki till denna match och jag tror man bara vinner.

  • Gefle – AIK
  • Spel: AIK -0.5
  • Odds: 1.76 @ Unibet
  • Insats: 8/10 Units
  • Spelstopp: 19.00

Gefle har nu 5 raka förluster där man läckt som ett såll. Först förlust mot Häcken med 6-1 borta, sen 2-6 hemma mot Göteborg. Följt av 2-0 borta mot Elfsborg, 3-0 borta mot Malmö och 0-4 hemma mot Örebro. Den röda tråden här är att samtliga lag har en bra offensiv och det är ju precis vad AIK också har med Strandberg och så vidare i spetsen. Det är inte samma gamla Gefle som tidigare, utan man försöker ändå lira lite boll vilket nu mera de flesta lagen gör och nog skulle Gefle må bra av att vara det där gamla Gefle. Endast 1 seger denna säsong som kom borta mot Sundsvall när motståndarna tog ett rött kort och bjöd in Gefle i matchen. Annars massor av dåliga matcher.

Vi stryker målvakterna Andreas Andersson samt Mattias Hugosson då dom är skadade. Men vi stryker även båda centrala mittfältarna Anders Bååth som är avstängd samt Robin Nilsson som är skadad. Väldigt tunga avbräck på innermittfältet när dessutom båda är borta.

gefle     AIK

AIK har börjat klättra i tabellen efter att man nu har 3 raka segrar varav 2 är med nye tränaren Rickard Norling. Han gjorde sin comeback i derbyt där man städade av Djurgården relativt enkelt och vann med 2-0. Sen åkte man till den svåra bortamatchen mot Falkenberg där vi sett flera lag haft problem, däribland Norrköping. Men med en fin offensiv så vann man till slut med 2-3 där. Nu möter man det andra bottenlaget Gefle som jag tror blir en betydligt enklare resa än den mot Falkenberg. Gefle saknar ju viktiga spelare samtidigt som formen och självförtroendet är riktigt dåligt. I AIK är man taggade till max, lite övertaggade till och med såg man efter en incident borta mot Falkenberg senast. Men det är glömt nu och vi lär få se ett formstarkt AIK äntra planen och göra sin grej här. Tror man bara vinner.

I bortalaget så saknas troligen Christos Gravius och Dickson Etuhu, men inga jätteavbräck skulle jag säga. Dessutom får man ändå tillbaka Stefan Ishizaki efter avstängning och han har visat bra form på slutet. Efter sena rapporter så har AIK stängt av Carlos Strandberg, efter incidenten mot falkenberg, 1 match vilket gör att han missar denna. Såklart ett stort avbräck. Det gör att Denni Avdic får ett gyllene läge att visa varför man köpte honom. Nu eller aldrig känner jag.

——————————————————————————————————————————————————————-

Gefle är otroligt svaga denna säsong har det visat sig. Man läcker in mål bakåt och man har väldigt svårt att göra mål framåt. Dessutom störs man av att båda centrala mittfältarna är borta nu, väldigt tungt. Har svårt att se att man ska komma med något här. AIK å andra sidan har börjat växla upp och man är nu med i toppen igen. Tre raka segrar varav två med Norling som tränare. Tycker man är ett mer komplett lag ändå. Dessutom är Ishizaki tillbaka här. Jag spelar AIK att vinna till oddset 1.76. Insatsen är ganska hög här. Jobbbbaaaa!

/ L’orso