Jag fick igår kväll ett tips från en vän som är bosatt i Turkiet. Han menade på att det ska vara klasskillnad i den här matchen och jag provar oddset. Spelstopp 16.00!

Gaziantep BB – Tavsanli Linyitspor
Mitt tips: 1
Odds: 1.85 @ Bwin
Insats: 5/10
Spelstopp: 16.00

Den här matchen är en playoffmatch i den Turkiska Lig. 1 där vinnaren går till final och vinnaren i den finalen går upp i högstaligan. Gaziantep slutade på tredje plats i tabellen medan Tavsanli slutade på sjätte plats i tabellen. Det här är match nummer två där den första matchen slutade med en bortaseger med 2-1 för Gaziantep BB som nu har allt i sina egna händer här.

Gaziantep går som tåget för dagen och man är uppe i 10 raka matcher utan förlust varav 8 av dessa har slutat med seger. På hemmaplan stortrivs man och det vara bara ett lag som var bättre på sin hemmaplan den här säsongen. Man fick resultatraden 10-4-2 och en målskillnad på 22-6 på sin hemmaplan. Formen är dessutom på topp i hemmaspelet då man ståtar med 5 raka segrar varav 2 av dessa är tagna mot ettan och tvåan i serien så hemmaspelet är imponerande för dagen. Man har en mycket disciplinerad defensiv som ni ser på målskillnaden och det talar verkligen för Gaziantep då Tavsanli har mycket svårt för att få till en bra offensiv på bortaplan. I bortaspelet har Gaziantep inte trivts lika bra och därför var det något förvånande när man stundtals spelade ut Tavsanli i den första matchen på deras hemmaplan. Tavsanli som därmed fick inkassera sin första hemmaförlust för säsongen…

Tavsanli har en jobbig tid bakom sig där man inte vunnit på 7 raka matcher nu. Idag är det vinna eller försvinna som gäller för dem och lagets offensiv måste prestera. Det är något den knappt gjort på hela säsongen på bortaplan och jag har väldigt svårt att se hur man ska kunna vinna mot Gaziantep här. Bortaspelet har som sagt verkligen inte funkat och resultatraden 5-4-7 och 11-21 i målskillnad imponerar knappast. Nu möter man seriens kanske bästa hemmalag som har en ruskigt stark defensiv och då blir det svårt. Det blir inte bättre av att man har i bakhuvudet att man är uppe i 6 raka utan seger på bortaplan…

Jag tror Tavsanli kommer försöka gå för fullt offensivt vilket skapar ytor hemåt som Gaziantep kommer utnyttja och på så vis vinna den här matchen utan några större bekymmer.