Den svenska superligan i innebandy har redan tekat igång, men nu i helgen är det även dags för premiärer i de två allsvenska serierna. Säsongens första spel går till en stark favorit, inleder något försiktigt med att laget löser en seger med handikapp.

  • Match: Gävle – Balrog
  • Spel: Balrog -2 (3-vägs)
  • Odds: 1,75 @ Svenska Spel
  • Units: 4/10
  • Spelstopp: 20.00

Notera att Svenska Spel är det enda bolaget som lägger upp odds på handikapp samt över/underspel i den här serien. Nordicbet och Betsafe är de övriga bolagen men där kan man endast lira 1×2 samt dubbelchans.

Balrog gör sin andra säsong i Allsvenskan sedan man ramlade ur den högsta divisionen till säsongen 11/12. En missräkning för det anrika storlaget med ett antal SM-guld på meritlistan som fick börja om på nytt och det med lite rotation i truppen.

Till den här säsongen satsar man uppåt igen med betydligt bättre bredd i laget där man har spetsat till det hela med några riktigt vassa värvningar. Mathias Hagert (Caperiotäby), Kalle Berglund (Hammarby Handen, dock inte med ikväll) och Patrik Sinerius (AIK) är de namnen som sticker ut bland ett antal till som kommer göra Balrog till ett stabilt topplag den här säsongen.

Mathias Hagert är tillbaka i Balrog

Gävle däremot, med en relativt låg snittålder på truppen, förväntas kriga i de nedre regionerna av tabellen. Förra säsongen lyckades man säkra kontraktet med en poängs marginal, och det mycket tack vare poängligavinnaren Billy Nilsson. Till den här säsongen återfinns han i SSL-laget Falun vilket är ett enormt avbräck. Majoriteten av värvningarna har inte spelat på den här nivån tidigare.

Balrog har en hyfsad försäsong bakom sig där man bland annat har slagit SSL-lagen Storvreta (visserligen utan ett par landslagsspelare) samt Caperiotäby och man har något bra på gång. Ska vara det bättre laget och segerchanserna ska vara väldigt goda. Att man löser det med minst 3 bollar är långt ifrån otänkbart, spelas med en insats strax under medel.

/Puyol