Richard Gasquet är inte van att ta sig vidare ifrån fjärde rundan och nu möter han en av tourens bättre servare som har bra form.

  • Matchen : Richard Gasquet v Milos Raonic
  • Liga : ATP US Open
  • Speltips : Milos Raonic att vinna matchen
  • Odds : 1.75 @ Pinnacle Sports
  • Units : 4/5
  • Spelstopp : 17.00

 

Richard Gasquet ifrån Frankrike har bara tappat ett set i US Open såhär långt men då är den enda spelaren som han har mött som är duglig Dimitry Tursunov som gav upp vid 1-2 underläge. Richard är en spelare som verkligen aldrig har trivts i Grand Slam sammanhang, han har hela 1-15 i fjärderundor alla Grand Slams inräknat vilket är helt enormt pinsamt för den 9:e rankade spelaren i världen. Gasquet är en spelare som har en väldigt bra första serve rakt ner i T:et, den är väldigt effektiv men annars så ”lever” han på sitt grundspel och sin enorma topspin. Han spelar lite flakare på sin forehand och försöker etablera mer tryck via den. Jag har sett lite av Gasquet i denna turneringen och han har inte imponerat på mig och jag tror att han kommer bli breakad mer än 3 gånger idag och då kommer han få enorma problem emot Milos Raonic som inte kommer släppa många breaks gratis.

Milos Raonic ifrån Kanada är det nya ”stjärnskottet” i tennisen just nu, dock så har hans utvecklings kurva inte varit så radikal som man trodde den skulle vara, men den börjar stiga igen efter att han fick en ny tränare vid namn Ivan Ljubicic vilket ger han mycket trygghet då han själv har varit långt fram i Grand Slam turneringar etc. Milos har en av tourens allra bästa servar vilket gör honom enormt svår breakad och på det så har han en forehand som är totalt dödlig, speciellt när han använder den insideout så är det nog världens bästa forehand just på den posistionen. Han har även utvecklat sin backhand väldigt mycket tillsammans med sin volley. Milos har imponerat utan att göra någonting utöver det vanliga, han har som spelat på och bara tagit sig vidare men nu kommer han att lägga in ännu en växel och verkligen ta sig till nästa runda.

Gasquet’s 1-15 i fjärderundor och att han verkligen inte brukar trivs emot storservare talar för detta spelet på Raonic.

Lycka till!

/Lidde