vasek Succémannen Vasek Pospisil har en spelstil som kretsar mycket kring serven. Detta bör gynna honom i och med det snabba underlaget i Shanghai och med tanke på hur pass kraftfulla slag kanadensaren innehar ska han kunna stå emot fransmannen Richard Gasquet.

 

 

  • Sport: Tennis
  • Liga: ATP Shanghai
  • Match: Richard Gasquet – Vasek Pospisil
  • Spel: Över 20,5 games
  • Odds: 1,80 @ Ladbrokes
  • Units: 4/10
  • Spelstopp: 09:30

 

Gasquet nådde semifinal i Peking och strävar efter en plats i ATP-slutspelet. Han bör vara tämligen överlägsen i egen serve mot Pospisil. Vi kan dock räkna med att fransmannen är lite sliten. Det såg vi inte minst mot Djokovic i semifinalen i Peking.

Chansen att Vasek skulle skrälla här ser jag som tämligen liten. Richard har för mycket att spela för och har en så pass vass form att kanadensaren inte ska kunna hålla över en längre match. Däremot håller jag det rätt troligt att Pospisil kan stå emot i första set. Ska han ha någon chans att hänga med så gäller det att koncentrera sig på egna servegemen, särskilt inledningsvis.

I snitt håller spelarna serven över 80% på underlaget i Shanghai och med tanke på att Vasek har en bra serve och speciellt en bra serve-form, så ska han kunna hålla 4 av 5 servegem mot Gasquet.

Kanadensaren har förlorat de två senaste matcherna men i båda har han faktiskt förtjänat segern. Mot Delbonis i Kuala Lumpor behövde Vasek inte rädda en enda breakboll och mot Ferrer i Peking vann han faktiskt fler poäng.

Pospisil är uppenbart underskattad inför den här matchen och Gasquet kan mycket möjligt vara sliten.

Vasek Pospisil har spräckt överlinan i 13 av de 16 senaste matcherna på atp-nivå. Då kan vi göra avdrag för motståndare som omöjlige Novak Djokovic.

Richard Gasquet har 9 överspel på de 17 senaste matcherna. Men även där kan vi göra avdrag för flera svåra matcher mot Nadal och Djokovic som båda är i en liga för sig.