Dom två första kvartsfinalerna är framme och jag hittar ett intressant spel i en av dom och där ställs Richard Gasquet emot David Ferrer.

  • Matchen : Richard Gasquet v David Ferrer
  • Liga : ATP US Open
  • Speltips : David Ferrer -4.5 games i matchen
  • Odds : 1.83 @ Ladbrokes
  • Units : 3/5
  • Spelstopp : 17.00

 

David Ferrer ifrån Spanien har fått en rätt så lätt lottning för att vara framme i kvartsfinal i en Grand Slam, han har mött spelare som Kukushkin, Kyrgios, Bautista-Agut och även Tipsarevic som gjorde en riktigt bra match men var ändå något snäpp sämre än Ferrer. David Ferrer har haft ett bra år fram till Franska Öppna där han förlorade finalen i tre raka set och efter det så har han sett halvdan ut, inte alls haft den formen han har haft i år. Men han börjar komma igång med spelet mer och mer ju längre det går och nu möter han en dröm motståndare vid namn Richard Gasquet. Det som gör Ferrer så farlig är att han aldrig slutar springa, han tvingar sin motståndare till att försöka slå vinnare och det passar inte Gasquet.

Richard Gasquet ifrån Frankrike tog sig vidare till kvartsfinal, helt osannolikt med tanke på sitt record i fjärderundor, 1-15, men han bättrade på det till 2-15 nu och är i sin livs andra kvartsfinal. Han tog sig vidare genom strongt psyke men han fick även hjälp på vägen av Raonic som hade allt i asken men chockade rätt mycket. Gasquet’s raka serve är väldigt bra men dom andra är inte så jätte farliga utan dom kommer oftast till spel. Gasquet såg riktigt trött ut i slutet av femte set emot Raonic och nu kommer han att få springa ännu mer. Gasquet har inte sett alltför stabil ut i sina servegame och jag tror att Ferrer kommer att vara och hugga väldigt ofta i hans serve game.

David Ferrer har 16-2 i set på Gasquet inför dagens match och det säger väll rätt mycket om vem Ferrer gillar att möta på touren.

Lycka till!

/Lidde