Fransmannen Gasquet går in för att möta Almagro i sextondels finalen i Masters turneringen i Miami och jag anser att Gasuqet ska vara lite större favorit.

  • Matchen : Gasquet – Almagro
  • Liga : ATP Miami
  • Speltips : Gasquet att vinna matchen
  • Odds : 1.80 @ Pinnacle Sports
  • Units : 3.5/5
  • Spelstopp : 17.30

 

Richard Gasquet ifrån Frankrike är en av mina favorit spelare för att han är så otroligt boll skicklig och gör det roligare att titta på. Gasquet’s grundslag är riktigt bra, hans enhands backhand besitter en enorm topspin men han kan även trycka till den flakt och sätta ännu större press på motståndaren. Hans forehand spelar han också med mycket topspin för att få bak motståndaren i banan och få dom på defensiven. Han har en väldigt bra första serve, speciellt när han ska serva rakt i banan så är den väldigt effektiv och han får många gratis poäng på just den serven. Han imponerade stort emot Youzhny igår när han vann i två raka set, han började ”tanka” när han ledde med 6-4,3-0 men vann sedan med 6-3,6-4.

Nicolas Almagro ifrån Spanien är en grus specialist, han vill gärna att det går lite söligare för att han ska kunna få större chans att returnera då hans returer inte alls är bra. Han har däremot en av världens bästa första servar men hans andra serve är inte alls lika bra och där har Gasquet chansen att trycka till och sätta lite press på Almagro. Almagro har väldigt kraftfulla grundslag, spelar väldigt offensivt men han gör mycket misstag då han möter bra bollare och det är just det han gör idag. Hans enhands backhand är riktigt bra, det är nog hans största vapen tillsammans med hans första serve. Hans forehand är inte dålig men han gör lite misstag på grundslagen ibland och det får man inte göra emot Gasquet.

Almagro har 3-1 i möten men Gasquet har utvecklats till en av dom bättre spelarna i världen och Gasquet tog den sista i 3 raka set. Jag tycker att Gasquet ska vara lite större favorit.

Lycka till!

/Lidde

 

-Twitter-

@spelaspelse

@gurujebba