Då var det även dags för de två sista åttondelsparen att kicka igång sina dubbelmöten, den här gången på Türk Telekom där turkiska Galatasaray och tyska Schalke ska göra upp om en plats i kvarten. Det ena laget kan ha varit en av turneringens utropstecken men har gått ner sig väldigt mycket sedan dess och jag väljer att spela på deras nuvarande svaghet.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Champions League
  • Match: Galatasaray – Schalke
  • Spel: Galatasaray över 1,5 mål
  • Odds: 2,25 @ Ladbrokes
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 20.45

Mycket positivt kring Galatasaray i nuläget. Man leder den inhemska ligan och kan nu tillfälligt fokusera på den här turneringen. Noterbart är att laget endast hade en poäng efter de 3 inledande gruppspelsmatcherna, något man lyckades vända genom att vinna samtliga kvarvarande matcher och det som till en början fick ses som en bonus får nu ses som ett långt ifrån omöjligt läge att till och med gå längre än en åttondelsfinal. Man är av tradition ett väldigt hemmastarkt lag, så man mår nog inte sämre av att inleda dubbelmötet i Istanbul. Målproduktionen kunde ha varit bättre, men i de 3 senaste tävlingsmatcherna på hemmaplan har man gjort minst 2 mål, och det mot tvåan, trean och femman i den turkiska ligan.

Under transferfönstret har turkarna hämtat in klasslirare i Wesley Sneijder och Didier Drogba. Intressant att se hur pass mycket de kan bidra med utöver en hel del rutin då båda har varit med om att vinna den här turneringen. Den förstnämnde spelaren däremot är antagligen inte i fysisk topptrim då han inte fick någon speltid med Inter under hösten/vintern pga ett kontraktsbråk och det blir nog inte 90 minuter ikväll. Johan Elmander och Tomas Ujfalusi saknas sedan tidigare, i övrigt inga skador eller avstängningar.

Schalkes form däremot är allt annat än lysande, och man känns inte riktigt som det laget man var i gruppspelet där man gick obesegrat. Man har droppat i Bundesliga-tabellen efter en rad tveksamma prestationer och resultat som även har följt med laget efter vinteruppehållet. Man dras även med en del skadebekymmer där Klaas-Jan Huntelaar, Ibrahim Afellay, Kyriakos Papadopoulos, Atsuto Uchida och Ciprian Marica är de som förväntas missa det första mötet. Eventuellt kan den förstnämnde herren, den holländske strikern, chansa med spel trots sin skada. Övriga missar definitivt. Lägg även till att man blev av med en av sina främsta spelare från gruppspelsomgången i Lewis Holtby som har gått över till Premier League. I mitt tycke har man en väldigt svår uppgift framför sig, iallafall om man ser till hur laget har sett ut den senaste perioden, och det skulle inte förvåna mig nämnvärt om man skulle vara i underläge inför mötet i Gelsenkirchen om någon vecka.

Om man ser till tyskarnas 17 senaste tävlingsmatcher (liga, cup samt CL) så har man endast vunnit 3 av dessa med 3 oavgjorda resultat som bäst på 8 bortamatcher under samma period. Försvarsspelet har inte fungerat särskilt väl och i 11 av dessa 17 matcher har man släppt in minst 2 mål. Av de där 8 matcherna som man har spelat utanför hemmaarenan har man släppt in minst 2 mål i 6 av dessa.


Oddsen med olika spelvarianter på hemmalaget var något högre när lottningen spikades, men en hel del lockar alltjämt. Tycker att förutsättningar finns där för turkarna att ge sig själva ett respektabelt resultat att gå på inför returen och det genom att trycka in bollar framåt. Överspelet på Galatasaray spelas med en medelinsats.

Mangans speltips inför detta dubbelmöte hittar ni här:

http://www.spelaspel.se/2013/02/nytt-langtidsspel-i-champions-league/

/Puyol