Supercupfinal mellan fjolårets ligavinnare Galatasaray och cupvinnarna Fenerbache. Matchen spelas på neutral plan så inget av lagen har någon hemmafördel. Hur slutar då matchen? I mina ögon är Galatasaray favoriter men jag väljer ett annat spel här, häng på!

Galatasaray – Fenerbache
Spel: Över 2.5 mål
Odds: 1.95 @ William Hill
Insats: 6/10  
Spelstopp: 19.30

Inför den här säsongen har det Turkiska fotbollsförbundet beslutat att varje lag får ha max 6 utlänningar i matchtruppen vilket ställer till det en hel del för lag som Fenerbache och Galatasaray som båda har en hel del utlänningar (spelare som ej är Turkiska medborgare). Fenerbache har dessutom haft en turbulent sommar där de först fick beskedet att de inte får delta i Champions League men efter en överklagan hos CAF så fick man trots UEFAs beslut vara med i turneringen och man slog ut Salzburg med sammanlagt 4-2. Nu väntar Arsenal och även om man lyckas slå ut Arsenal så är det inte säkert att man får fortsätta i Champions League då ett nytt beslut ska tas. Utöver det har man en ny tränare i klubben, Ersun Yanal, som enligt många inte är ett särskilt bra val av Fenerbache men det återstår att se…

Galatasaray har inte spelat någon tävlingsmatch ännu men man kommer från en imponerande seger av Emirates Cup där man slog Porto med 1-0 och hemmalaget Arsenal med 2-1. Före det har man gjort en helt okej försäsong där man spelat en hel del målrika matcher där lagets offensiv gjort väldigt bra ifrån sig samtidigt som defensiven inte är riktigt samspelta ännu. Till den här matchen lär spelarna tagga till ordentligt och det blir säkerligen en match med högt tempo, mycket kamp och en svängande spel fram och tillbaka med massor av målchanser. Båda lagen vill givetvis ha den här titeln!
12277911532
Fenerbache får klara sig utan urviktige
målvakten Volkan ikväll…

Fenerbache har en fördel inför den här matchen då man har 2 tävlingsmatcher i benen redan så matchtempot bör vara något högre hos Fenerbache än hos Galatasaray idag. Fenerbache lottades mot Salzburg i Champions League kvalet och mycket turligt fick man med sig 1-1 från bortamatchen och i hemmamatchen vann man med klara 3-1 men det speglar inte riktigt matchen. Salzburg var bra och skapade många målchanser men Fenerbaches målvakt Volkan stod i vägen på ett mycket bra sätt. Han saknas idag vilket är ett tungt avbräck för Fenerbache! Lägg därtill att båda försvararna Egemen Kokmaz och Gökhan Gönül saknas plus mittfältaren Raul Meireles som är avstängd vilket gör Fenerbaches defensiv försvagad! Spelarna Yobo, Holmén och Krasic finns inte heller med i truppen.

Summering:
Det är två sylvassa offensiver som drabbar samman här där Galatasaray har urstarka trion Drogba, Sneijder och Burak Yilmaz som offensiva vapen och de ställs mot Fenerbaches Sow, Webo och Kuyt som är riktigt starka tillsammans. Värt att nämna är att båda lagens offensiver har fin form för dagen samtidigt som lagens defensiver inte har imponerat direkt… Detta talar för överspelet i den här matchen och värt att nämna är att 7 av lagens 8 senaste möten med varandra har slutat med över 2.5 mål! Oddset bör sänkas rejält under morgonen för överspelet i den här matchen känns oerhört spelvärt, jag hade lirat ända ned till 1.80…