Champions League-fotbollen fortsätter denna onsdag där vi nu ska avrunda den inledande halvan av åttondelsfinalerna. På Turk Telekom Arena ska Galatasaray ta sig an engelskt med Chelsea som motståndare. Låter utgången vara men testar ett kortspel nu när en, i mitt tycke, något irrationell domare har hand om ansvaret som rättskipare ikväll.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Champions League
  • Match: Galatasaray – Chelsea
  • Spel: Över 4 kort (asian)
  • Odds: 1,775 @ Bet365
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 20.45 26/2

Galatasaray går i vanlig ordning starkt i den inhemska ligan där man skuggar rivalen Fenerbahce i toppen. Roberto Mancini, som ersatte den legendariske Fatih Terim en bit in i säsongen, har sett sitt lag stapla upp bra resultat här på hemmabanan även om det skiljer något i kvalitet att jämföra med kvällens motstånd. Turkarna lyckades avancera på Juventus bekostnad via ”snöbollsmatchen” när Wesley Sneijder lyckades pricka in ett sent segermål.

Chelsea har även dem en stark säsong bakom sig där man står som serieledare i Premier League i det som, så här långt, har varit en väldigt lyckad återkomst för José Mourinho. The Blues, som vann den här turneringen 2012, stod som gruppsegrare trots dubbla förluster mot schweiziska Basel men har materialet, kunnandet och en trygghet i sitt grundspel som eventuellt kan fälla även de tyngre lagen över ett dubbelmöte.

Galatasaray har ett par frågetecken där Chedjou, Zan, Balta och Altintop kan vara tveksamma till matchstart. Chelsea kommer till spel utan långtidsskadade van Ginkel medan Salah och Matic är otillgängliga för spel pga spel med andra Champions League-klubbar i gruppspelet. Frågetecken på Mikel och Oscar.

201378142155426580_20 carlosvc

Slår man ihop de båda lagens varningar från gruppspelet så kommer man upp i 3 kort/match tillsammans, vilket inte är alltför märkvärdigt. Det här är däremot en match av större karaktär, en åttondelsfinal där den turkiska hemmapubliken kan elda igång rejält med någorlunda hårdföra spelartyper hos båda lagen. Jag väljer att spela över 4 kort (asian) där linan känns intressant på förhand nu när Carlos Velasco Carballo står som huvuddomare i kvällens match. Hos Bet365 räknas ett rött kort som två stycken till antalet, här med insatsen åter på exakt 4 utdelade kort.

I den här turneringen var spanjoren senast aktuell med en kontroversiell straff i gruppspelsmatchen mellan Borussia Dortmund och Napoli som slutade med 5 gula kort innan den inledande halvleken var färdigspelad. Även om han, i överlag, kan agera mer balanserat när det vankas europeiskt cupspel så anser jag alltjämt att bedömningsnivån kan svikta och vara väldigt ojämn. Någorlunda stabila insatser kan blandas med en väldigt låg toleransnivå där jag vill tro att han kan ha en tuff match framför sig. Velasco Carballo har, under den pågående säsongen, delat ut minst 4 kort i ca 70 procent av de tävlingsmatcherna där han har stått som huvuddomare. I de 3 föregående säsongerna har han fixat det antalet i 66, 89 samt 64 procent över respektive säsong.


Medelinsatsen spelas på minst 5 kort (insatsen tillbaka på exakt 4 kort) i matchen.

/Puyol