Helt klart är att det är kaotiskt i GAIS-lägret för tillfället. Laget har definitivt underpresterat, och det på samma gång som ekonomin är katastrofal. Dags för returmatchen mellan lagen och nu på Gamla Ullevi. För att undvika nedflyttning är det hög tid för uppryckning och i mötet mot MFF lyckas man återge en gnutta hopp till GAIS-fansen.

  • Match: GAIS – Malmö FF
  • Spel: GAIS +0,5
  • Odds: 1,87
  • Insats: 5/10
  • Bolag: Bet365

Under söndagsförmiddagen kom beskedet om att Alexander Axén lämnar jobbet som huvudansvarig hos GAIS. Självklart inte jätteförvånande med tanke på att ledningen plockade in Roland Nilsson i tränarstaben, vilket rimligtvis varit en del i Axéns beslutsfattande om att lämna.

Som tillfällig ersättare är det den assisterande tränaren Kjell Pettersson som i den här matchen leder laget. Men man har varit ute och kommenterat läget med att det kommer att dyka upp en ny huvudtränare. Om jag får spekulera så blir det Conny Karlsson som presenteras i veckan.

På den nästsista placeringen finner vi GAIS i tabellen. För att inte halka alltför långt efter kvalplacerade Gefle vore en, eller möjligtvis, tre poäng blytungt. Malmö är och ska vara favoriter i den här matchen, men spelvärdet, det råder det inget tvivel om – det ligger på GAIS.

För det katastrofala bortafacit som Malmö har viftar man inte bort. Endast en enda seger. På både hemma- och bortaplan har skåningarna släppt in arton (18) stycken mål. Av dessa mål har hela sjutton (17!) kommit på bortaplan. Stundtals har spelet på bortaplan sett ut precis som det fantastiska hemmaspelet, men mestadels har det varit, rent ut sagt, katastrofalt värdelöst. En inställningsfråga verkar det röra sig om – något som nu etsat sig fast rent mentalt.

Till råga på att man ska försöka döda det brutala bortaspöket har man fått ett tungt avbräck i form av Ivo Pekalski. En av Malmös allra viktigaste pjäser. Definitivt inte en av spelarna som syns allra mest, men han ingjuter stor trygghet med sitt sätt att spela. Ersättaren blir högst troligt Erik Friberg, som så här långt i de allsvenska matcherna inte varit jättestabil, även om han på slutet tycks vara på gång in i något lovande.

Dessutom ska vi också komma ihåg att Jimmy Durmaz sedan tidigare saknas då han gjorde sin sista match i MFF-tröjan i hemmamötet. Utan tvekan en av Allsvenskans vassaste yttermittfältare som lämnade ligan. Eftersom att transferfönstret inte öppnar förrän i augusti blir det inget eventuellt nyförvärv utifrån förrän dess. Troligen blir det Simon Thern som får ta hand om den positionen, eller en lösning där högerbacken (normalt sett vänsterbacken) Miiko Albornoz tar hand om vänstermittfältet, och Ulrich Vinzents tar högerbacken.

Trupperna:

GAIS: Uppdateras så fort truppen blir officiell.

MFF: Johan Dahlin, Viktor Noring | Ulrich Vinzentz, Markus Halsti, Filip Stenström, Daniel Andersson, Jasmin Sudic, Pontus Jansson, Ricardinho | Jiloan Hamad, Wilton Figeuiredo, Erik Friberg, Miiko Albornoz, Simon Thern, Simon Kroon | Alexander Nilsson, Mathias Raneige, Dardan Rexhepi, Daniel Larsson |

Tre saker får mig att anse att spelvärdet ligger på GAIS +0,5 i den här matchen.

Det är stor chans/risk att MFF fortsätter på det hafsiga bortaspelet som man tidigare haft, då en stor del av tryggheten saknas i Ivo Pekalskis frånvaro och dessutom försvinner otroligt mycket av den offensiva kreativiten när Jimmy Durmaz inte finns med. En faktor som också spelar in är Alexander Axéns avhopp. Det är en klyscha – men GAIS-spelarna kan möjligen få en kick av det.

Följ oss gärna på Twitter:

Mikel: https://twitter.com/MikelBetting

Spelaspel: https://twitter.com/spelaspelse

/Mikel