Lördagen gick bra och 2/3 spel satt. Idag är det en ny dag och vi får se ett hett derby i Göteborg då GAIS tar emot Ljungskile som kommer på besök. GAIS som blandar och ger, placerar sig i mitten av tabellen likt Ljungskile som även dem placerar sig där någonstans fast med ett antal poäng mer. Ett intressant möte där en seger skulle innebära ett litet ryck ifrån varandra i tabellen och ännu närmre toppen. Jag har svårt att skilja lagen åt och skippar där av 1-X-2 markörerna, och förlitar mig på en överspelslina. Häng med!

  • Match: GAIS – Ljungskile
  • Spel: Över 2,5 mål i matchen
  • Odds: 1.72 @ bet365
  • Insats: 5/10 Units
  • Spelstopp: 18.00

GaisLjungskile_logo

Börjar vi med att analysera Ljungskiles situation så kan man säga att den endast är helt ok. Jämför man med förra årets succé där man lyckades ta sig till allsvenskt kval, så är det ju sämre i år då man placerar sig på en åttonde plats med fem poäng upp till Sirius som för tillfället erhåller den kvalplatsen. Man blandar och ger i sina prestationer vilket man kan se i raden då man för två matcher sedan hade två raka vinster medan man nu istället har två raka förluster på kontot (en vänskapsmatch). Idag ställs man mot GAIS som är ett överkomligt motstånd och kommer man upp i nivå så har man helt klart chans till att vinna. Jag väljer dock att skippa den typen av spel då jag tror på ett målrikt möte. Ljungskiles senaste resultat pekar inte på något annat än att det lär bli en hel del mål idag igen och jag måste lira.

Ljungskiles fem senaste resultat:
Ljungskile – Jönköping = 1-2
AGF – Ljungskile = 2-1
Utsikten – Ljungskile = 0-4
Ljungskile – GAIS = 3-2
AFC – Ljungskile = 0-4

Över till GAIS där man bara väntar på genombrottet, som ännu inte kommit. Man kämpar på i mitten av tabellen, och detta år verkar bli ännu ett mellanår. Efter uppehållet har man hunnit spela en match och där blev det vinst mot AFC United med 0-2, vilket är bra. Idag ställs man mot Ljungskile som är ett oerhört rutinerat och svårt motstånd med en hel del tunga spelare. Senast man spelade gick det i förlust med 3-2 (se ovan). Jag tror på liknande scenario idag med en glad anfallsfotboll och lite sämre defensiv.

Så mitt lir blir ganska enkelt att räkna ut. Ljungskiles resultatrad samt det senaste inbördes mötet mellan lagen talar för mycket mål. Över 2,5 mål i matchen spelas till en insats på medel!