Göteborgsderby som är mindre hett men jag tror starkt på ett av lagen då man känns som det starkare laget för dagen. Häng på!GAIS – Häcken
Mitt tips: Häcken 0 (Asian Hcp)
Odds: 2.00 @ Ladbrokes
Insats: 6/10
Spelstopp: 19.00

GAIS har inte imponerat på mig den här säsongen. Jag hade höga förväntningar på lagets offensiv men det känns inte riktigt som att man får till det i matcherna och eftersom lagets defensiv är under all kritik för tillfället så känns det logiskt att lira Häcken i den här matchen.

GAIS åkte på stryk hemma mot Elfsborg med 0-2 för 4 matcher sedan och där hade man inte mycket att sätta till spelmässigt då man blev utrullade av Elfsborg större delen av matchen. Elfsborg gjorde båda målen på straff efter att GAIS backar gjorde idiotiska tacklingar i straffområdet. Det var först när Elfsborg blev bekväma med resultatet som GAIS började rulla boll och då var det för sent. Efter det förlorade man derbyt mot Blåvitt med 1-2 trots att man hade ledningen med 1-0. Återigen gör backlinjen i mina ögon för många misstag i matchen. Sedan kom Syrianska på besök och då lyckades man vinna men segermålet satt långt inne, målet kom inte förrän i 87e matchminuten… Syrianska gjorde en usel match i mina ögon men GAIS var inte mycket bättre utan ska vara nöjda över att de lyckades kriga till sig 1 poäng. Nu senast åkte man på storstryk mot Örebro på bortaplan med 3-1 och återigen var lagets defensiv under all kritik och det lär inte hålla när man möter Häcken ikväll.

Känslan är att GAIS måste nästan gå för seger i den här matchen för att bevara hedern inför sina fans med tanke på att man tappade ledningen till förlust i det viktiga derbyt mot Blåvitt. Därför tror jag att när GAIS kommer igång med sin offensiv så kommer försvaret bli lidande och formstarka målskytten Ranegie tillsammans med snabbe Henriksson lär ta tillvara på detta och jag tror Häcken har bra chans att vinna den här matchen med tanke på hur formsvaga GAIS defensiv är. Att GAIS dessutom har skador och avstängningar på viktiga spelare gör inte saken sämre…

Häcken som varit något ojämna i sitt spel verkar ha hittat tillbaka till sitt fina spel igen. Efter att ha gjort en bra match nere i Helsingborg där man spelade 1-1 så körde man över AIK på hemmaplan med 3-1 efter strålande spel. Därefter begav man sig till svårspelade Kalmar där man åkte på knock med 2-0 trots stundtals bra spel från Häckens sida. Nu senast mötte man Malmö på hemmaplan och den matchen slutade 1-1 trots att Häcken återigen gör en bra match. Man har nästan tjänat ihop till en seger nu och jag tror den kommer redan ikväll då spelarna lär vara rejält taggade då det gäller ett derby. För Häckenspelarna är det ett extra viktigt derby då GAIS står för motståndet. Den extra taggningen beror på att GAIS vunnit mot Häcken i 3 raka matcher nu och enligt Häcken spelarna själva så beror det knappast på att GAIS är bättre utan det beror på tillfälligheter och nu bör det vara Häckens tur.

Häcken kommer till spel utan Kari Arkivuo vilket inte något avbräck direkt…
GAIS har det betydligt värre då man saknar flera tongivande spelare, framförallt defensivt… Man saknar lagkaptenen och backen Fredrik Dahlgren p.g.a. skada samt ytterligare en back i Calum Angus som är avstängd. Utöver dessa kommer troligen anfalllaren Alvaro Santos få vila då han precis kommit tillbaka från en skada. Man har även sent test på Johan Mårtensson men det mesta talar för att han spelar här.