Det här känns som ett riktigt sömnpiller på förhand och jag tror jag hittat ett klockrent spel här. Häng på!


GAIS – Gefle
Mitt tips: Under 2.5 mål
Odds: 1.70 @ Unibet
Insats: 6/10
Spelstopp: 18.00

Det är två målsnåla lag som drabbar samman här. GAIS har spelat under 2.5 mål i 9 av lagets 14 matcher den här säsongen och Gefle har spelat under 2.5 mål i 10 av lagets 14 matcher den här säsongen.

Båda lagen har överraskat väldigt positivt i år då lagen ligger på 6e respektive 5e plats i Allsvenskan. Mycket av detta beror på att lagen har starka defensiver. GAIS har på sina 7 hemmamatcher bara släppt in 3 mål denna säsongen och noterbart är att 2 av dessa tre släppte man in i enda förlustmatchen mot topplaget Elfsborg. Man har nu hållit nollan i 4 raka matcher på sin hemmaplan så defensiven är oerhört stark hos GAIS. GAIS verkar ha fått igång sin offensiv igen då de börjat göra mål på sina chanser igen men nu möter man ett Gefle som är här för att förstöra matchen genom att backa hem och jag tror inte det passar GAIS så bra. GAIS har visat att fantasin inte är på topp när man får styra matcherna och därför tror jag man kan få det jobbigt här då man möter ett lag som sprudlar av självförtroende.

Gefles defensiv är om möjligt ännu bättre då man har hållit nollan i 7 raka matcher nu! Det är inte mot vilka lag som helst utan mot samtliga lag från plats 2-7 i den Allsvenska tabellen om man bortser Gefle själva och dagens motståndare GAIS. Det är ruskigt starkt och taktiken är tydlig för Gefle som backar hem med hela lagen och utnyttjar sina vassa kontringar. Som ni säkerligen förstår så har man 7 raka matcher bakom sig där det slutat med 2 mål eller färre. Offensiven imponerar inte direkt men man gör vad som krävs för att plocka poäng.

GAIS saknar här Dime Jankulovski, Richard Spong, Mohammed Abdulraham som alla är skadade och sedan har man frågetecken för Fredrik Lundgren och Mervan Celik.
Gefle saknar James Frempong, Pär Asp, Daniel Leino, Hjalmar Öhagen som alla är skadade.