GAIS drabbar samman med Ängelholm ikväll i lagens första match efter uppehållet. Lagen möttes i sista omgången inför uppehållet och då vann Ängelholm, får GAIS revansch här? Jag har ett troligt spel här.

GAIS – Ängelholm FF
Spel: Under 2.5 mål i matchen
Odds: 2.15 @ Nordicbet
Insats: 4/10
Spelstopp: 19.20

När lagen möttes på Ängelholms IP i sista matchen före uppehållet så vann Ängelholm med 1-0. Matchen var väldigt jämn och det var lagens defensiver som imponerade mest. Känslan var att lagen kände varandra väldigt väl och offensiverna blev rejält hämmade av respektive lags defensiver. Jag tror på ett liknande scenario här igen då Ängelholm säkerligen är nöjda över att dela poängen vid 0-0 eller 1-1 och GAIS måste visa mer effektivitet i sina avslut innan jag tror på någon målfest när dem spelar…

GAIS hade en usel vårsäsong och är inför höstdelen av säsongen jumbo i tabellen.  Nu har man tränat hårt efter semestern och alla poäng är otroligt viktiga för laget nu. Det som varit bäst hos GAIS under vårsäsongen, konstigt nog, är defensiven som släppt in långt färre mål än bottenkollegorna. Hemma på Gamla Ullevi har laget bara släppt in 8 mål på sina 7 hemmamatcher den här säsongen och tillsammans med fyra andra lag som också släppt in 8 mål har man alltså släppt in minst mål i serien på sin hemmaplan och är jumbo… Det är offensiven man måste få fart på men jag tror inte man lyckas direkt i första matchen efter uppehållet utan det kommer vara oskärpa i såväl passningar som avsluten och underspelet känns bra. GAIS har dessutom gått under 2.5 mål i matchen i 8 av sina 15 matcher den här säsongen vilket är flest av alla lagen i serien. Tre av lagets fem senaste hemmamatcher har gått under 2.5 mål. Min magkänsla säger att GAIS kommer ha mycket boll och försöka skapa lägen men innan laget visar någon form av effektivitet i sina avslut så är underspelet klart spelvärt i en match som den här. GAIS får klara sig utan Linus Tornblad, Marcus Översjö och Benjamin Eriksson här då alla är skadade.

Gais      Angelholms_FF_logo

Ängelholm ligger på en 11e plats i tabellen och behöver givetvis också poäng här för att hålla bottenlagen på avstånd. Man avslutade vårsäsongen med två raka segrar så självförtroendet bör vara bra inför den här matchen. Bortaspelet har varit okej för laget men inte mer. Man har dock plockat poäng i tre raka bortamatcher nu men då skall man ha i åtanke att två av dessa tre har slutat 0-0 mot Syrianska och Sirius. Ängelholm har spelat under 2.5 mål i fyra av lagets sex senaste matcher samt bara släppt in ett mål i sina tre senaste bortamatcher. Man saknar avstängda duon Fredrik Lundgren och Monday Samuel här. Värt att nämna är att den sistnämnde gjorde segermålet mot GAIS senast och han är Ängelholms främste målskytt med sina 5 mål den här säsongen vilket minst sagt är bra för det här spelet…

Kort summering:
Tre av GAIS fem senaste hemmamatcher har gått under 2.5 mål och det faktum att man har gjort näst minst mål av alla lagen på sin hemmaplan samtidigt som man släppt in minst mål gör det här spelet spelvärt! Ängelholm har spelat under 2.5 mål i fyra av lagets sex senaste matcher samt bara släppt in ett mål i sina tre senaste bortamatcher vilket gör spelet ännu mera spelvärt här. När lagen möttes före uppehållet var matchen jämn och lagen kände varandra väl vilket gjorde att det offensiva spelet uteblev i matchen. Jag tror på en liknande scenario här och underspelet känns klart spelvärt här och jag testar med en mindre insats!