GAIS krigar på i bottnen men har inte fått ordning på spelet trots ny tränare och nu ställs man mot AIK som är kraftigt förstärkta. Hur slutar det tro?


GAIS – AIK

Spel: 2
Odds: 2.30 @ Expekt
Insats: 6/10
Spelstopp: 15.00

GAIS har stora bekymmer i klubben för dagen, både ekonomiskt och sportsligt. Man ligger näst sist i tabellen och inte mycket stämmer för Göteborgarna. Inte nog med det utan i veckan kallade klubben till ett medlemsmöte med funderande fans som vill få svar om klubbens ekonomi och det var väl ett mindre roligt möte för dem, men nödvändigt. GAIS kommer med nöd och näppe klara elitlicensen, tror man, men det är förutsatt att man gör sig av med lagets stora stjärna Wanderson. Tungt om man blir av med honom och hur känner han själv när klubben säger att man måste sälja honom eller i värsta fall ge bort honom då man inte har råd med hans lönekostnader? Stora bekymmer som sagt…

GAIS ligger näst sist i tabellen och formen är hopplös med 14 raka matcher utan seger. På lagets 5 senaste matcher har man 4 förluster och 1 oavgjord så läget är tufft för GAIS. Man har bytt tränare men effekten har uteblivit även om man spelat upp sig något så räcker man inte till. Man vann i cupen mot Utsikten med 3-0 på bortaplan förra helgen så det återstår att se om det ger laget lite vinnarmentalitet eller ej. Nu möter man tufft motstånd när AIK kommer på besök. Jag oroas inte av att GAIS har hemmaplan då resultatraden 1-5-3 inte direkt oroar, speciellt inte eftersom AIK är ett av allsvenskans bästa bortalag!

AIK spelade i torsdags hemma mot CSKA Moskva och gjorde det bra när man ”bara” förlorade med 0-1 trots att man var underlägsna genom i stort sett hela matchen. CSKA Moskva var på en helt annan nivå än AIK men Stockholmarna krigade på bra men när de tröttnade så blev de utrullade och det är nog ingen rolig match som väntar dem i Moskva… Men man lär vara revanschsugna till den här matchen mot GAIS och 2 dagar vila borde räcka för att vila upp sig inför en överkörning av ett bottenlag i kris!

I Allsvenskan har formen varit lite upp och ned då man ena dagen spöar Mjällby borta med 1-0 för att sedan vända hem till Råsunda där man är som starkast och förlora mot Kalmar FF som visat dålig form före den matchen och nu senast körde man över Örebro hemma med 3-0! Svårbedömt som sagt men alla ska ha i åtanke att AIK tillsammans med Häcken är Allsvenskan bästa bortalag. AIK har bortaraden 4-2-3 och målskillnaden 7-10. Man slog Mjällby borta senast och nu möter man ett lag av sämre kvalité plus att man lär återigen ha ett stort bortafölje med sig till Göteborg som stöttar laget!