Vi går ner en division än en gång. Greuther Fürth tar emot Freiburg hemma på Stadion am Laubenweg. Freiburg spelar om direktplatserna till Bundesliga och bör vara mer motiverat än hemmalaget.

  • Match: Greuther Fürth – Freiburg
  • Spel: Freiburg (insatsen tillbaka vid oavgjort)
  • Odds: 1,73 @ bet365
  • Insats: 9/10 units
  • Spelstopp: 20:15

Greuther Fürth placerar sig på 10:e plats i ligan, varken i närheten av toppstriden eller bottenstriden. Har egentligen inget speciellt att spela för alltså, formen är dock helt okej och på de fem senaste har man raden 2-2-1. Till den här matchen blir man utan sin offensiva mittfältare Jürgen Gjasula, den albanske landslagsmannen leder interna poängligan med fem mål och åtta assist. Det är ett otroligt tungt tapp för dem att han är avstängd för han är deras kreatör på mittfältet. Man får även klara sig utan yttermittfältaren Tripic på grund av att han har dragit på sig en huvudskada.

furth_200x200freiburg_200x200

Freiburg ligger på 2:e platsen i ligan, man har dock lika många poäng som trean Nürnberg men man har bättre målskillnad än dem. Freiburg har även en match mindre spelad eftersom denna match är den sista i omgång tjugoåtta. Man har bra form med sex raka vinster, man är även de lag som gör flest mål i ligan och man har inte heller någon dålig defensiv. Man har bara släppt in tjugonio mål totalt, det är bara ettan RB Leipzig som har släppt in mindre. Man har två forwards i toppform vid namn Petersen och Niederlechner. De har tillsammans gjort åtta av de fjorton mål man har gjort under sin vinstsvit. Petersen leder även hela skytteligan i Bundesliga 2 på arton gjorda mål.

Man har Kübler, Schuster och Hufnagel på skadelistan.


Freiburg brukar ha lätt för Fürth. På de elva senaste mötena har Freiburg vunnit sex och spelat oavgjort i fem matcher. Fürth har faktiskt inte vunnit mot Freiburg på tretton år och jag tror inte att dem bryter den negativa trenden här heller. Freiburg är det bättre laget, man har bättre form och bör vara mer motiverade. Jag lägger en tyngre insats på Freiburg med insatsen tillbaka vid oavgjort.