Fürth hemmaspel har varit riktigt bra denna säsong och det mesta talar för att det kommer att fortsätta så även i denna match. Aue bortaspel denna säsong skrämmer inte många och tyvärr lär man nog få det svårt i denna match. Fürth måste ta 3 poäng i denna match för att inte tappa i tabellen.

Match: Fürth – Aue
Spel: Fürth
Odds: 1.57 @ Bet365
Insats: 6/10 units
Spelstopp: 12/4 13:00

Fürth fick bara 0-0 i senaste matchen borta mot Ingolstadt, ett resultat som var frustrerande för alla som håller på laget, att man även missade en straff gjorde inte saken bättre. I tabellen ligger man på 3:e plats 2 poäng efter Paderborn på 2:a plats som vann sin match idag (fredag), vinner Fürth denna match återtar man 2:a platsen som man hade innan omgång 30, man behöver med andra ord 3 poäng i denna match. 1-4-0 på dom 5 senaste och det behövs vinster nu, man är också obesegrade på dom 9 senaste matcherna. Hemma denna säsong har man spelat riktigt bra med 8-3-3 och 24/13 i mål. Osäker till spel i denna match är Kraus, borta är Tyrala, Fullkrug och Korcsmar.

Erzgebirge Aue - Greuther Fürth-2013

Aue vann sin senaste match med 3-2 hemma mot Union Berlin och ökade avståndet från deras 11:e plats i tabellen ner till strecket och laget kan för stunden pusta ut något. Laget har haft problem med försvaret och det syntes även i senaste matchen. 2-2-1 på dom 5 senaste matcherna där båda vinsterna kommit på hemmaplan där man faktiskt är riktigt bra tillskillnad från när man spelare på bortaplan. Borta denna säsong har man usla 2-4-8 och 14/24 i mål. Frågetecken finns på Schlitte, saknas gör Kirschstein.

Fürth får ses med god chans till att ta full pott i denna match och återta 2:a platsen i tabellen efter denna match. Aue bortaspel skrämmer inte många och det finns inte mycket sett till lagets senaste prestationer som talar för att bortaspelet skulle helt plötsligt bli bättre i denna match. Fürth hemma denna säsong har varit något av en maktfaktor och när ett lag som Aue kommer på besök ska det inte bli något annat än vinst. Fürth vann senaste mötet borta med 6-2 i början på november. Fürth spelas med måttlig insats.