Den 31:a Premier League-omgången avslutas denna måndagkväll med ett London-derby. På Craven Cottage ska Fulham ta emot ett desperat QPR på poängjakt. På förhand gillas lagets chanser och handikappspelet testas. Kort om tid till avspark.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Premier League, England
  • Match: Fulham – QPR
  • Spel: QPR +0,5
  • Odds: 1,85 @ Bet365
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 21.00

Fulham parkerar i mitten, men i en jämn tabell är man endast 6 poäng före närmsta lag under nedflyttningsstrecket, man har dock 2 matcher mindre spelade och i slutändan ska det nog inte vara någon som helst fara för att laget ska ramla ur. Man är nu obesegrade i 4 raka matcher där man endast har släppt in mål i en av matcherna. QPR är inte lika uträknade som man var för kanske 10-15 omgångar sedan. Under det nya året har man höjt sig någorlunda och poängen har börjat trilla in, man måste dock utöka vinstskörden då man alltjämt är 7 poäng ifrån Wigan som placerar sig ovanför strecket.

Två lag som är så gott som fria från skadebekymmer. Fulham har Mahamadou Diarra borta sedan tidigare medan QPR inte har Samba Diakité tillgänglig. Inga tongivande spelare hos något av lagen.

Nästintill halvvägs in genom den här säsongen lyckades QPR knipa sin första fullpoängare och det mot just kvällens motstånd. Att det tog så pass lång tid kommer troligtvis bli lagets fall i slutändan, men ur många avseenden tycker jag att ändå att man är inne på rätt spår och här handlar det om att lyckas pricka in några resultat och det kontinuerligt. Det är långt ifrån lika hopplöst nu som det var för några månader sedan och jag skulle inte bli förvånad om man fick med sig något härifrån.

QPR har nu spelat 10 ligamatcher sedan nyårsskiftet och tagit poäng i 7 av dessa, där det enda riktiga magplasket kom borta mot Swansea för snart 2 månader sedan. Räknar inte riktigt in den senaste förlusten mot bottenkollegan Aston Villa i den kategorin då förlusten kändes hyfsat orättvis, då man lika gärna kunde ha gjort 4-5 mål redan efter 45 minuter och stängt matchen redan där. Laget har höjt sig under Harry Redknapps ledning och rätt typ av spelare värvades in under det senaste transferfönstret, bl.a. jätten Christopher Samba (bilden) och Loic Remy.

Fulham har ett skapligt material på ett antal positioner och man har stått för en fullt godkänd säsong så här långt. I sina bästa stunder ett trevligt lag att titta på under Martin Jols ledning där bl.a. Dimitar Berbatov kan stå för en del briljans om han vaknar på rätt sida. Man är dock något svårläst och ojämnt i sina prestationer där jag kan tycka att man har fått med sig någon poäng för mycket, där jag trots att man har hållit nollan intakt i ett par matcher på slutet vill sätta ett frågetecken för dess försvarsspel. Noterbart även att hemmalaget är det laget som har samlat på sig minst poäng i en inbördes tabell över London-lagen under pågående säsong.


I grunden är det inte mycket som skiljer lagen åt i nuläget och ett bortalag som börja vilja mycket kan nog kriga till sig ett resultat om man kommer in i matchen på rätt sätt. Spelar QPR med ett +0,5 handikapp, vilket är detsamma som en halvgardering på bortalaget. Medelinsatsen spelas.

/Puyol