Testar ett tredje spelobjekt från dagens Premier League-omgång som hämtas från London och Craven Cottage. Ett prekärt läge i tabellen för Fulhams del som är på en desperat jakt efter fullpoängare tar nu emot ett Newcastle som placerar sig i mittenskiktet. Ett fåtal avbräck för gästernas del mot ett högmotiverat hemmalag lockar till att testa en lägre insats med en gardering.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Premier League, England
  • Match: Fulham – Newcastle
  • Spel: Fulham (insatsen tillbaka vid oavgjort)
  • Odds: 2,15 @ William Hill
  • Units: 3/10
  • Spelstopp: 16.00 15/3

Fulham parkerar sist i tabellen och har nu suttit inne kring dessa positioner under större delar av ligaspelet där Premier League-eran sedan 2001 kan lida mot sitt slut med 4 poäng upp till West Bromwich som dessutom har en match mindre spelad. Den erfarne och meriterade tysken, Felix Magath, är lagets tredje manager för säsongen som har tilldelats den här svåra uppgiften där inte alltför många detaljer har fungerat. Trots något av en uppryckning åkte man på ett nytt bottennapp senast när man förlorade borta mot bottenkonkurrenten Cardiff med 3-1.

Hemmalaget kommer till spel utan Duff och Karagounis samt Amorebieta och Briggs som stryks sedan tidigare. Frågetecken på Parker och Dejagah som kommer testas under dagen.

159100656

Newcastle var länge med och skuggade positionerna som ger spel i Europa till nästa säsong men har successivt tappat mark även om man åter har börjat pricka in resultaten. Storseger senast i en på förhand svår bortamatch mot Hull med ytterligare en seger innan dess när Aston Villa besegrades på tilläggstid. Rejäla framgångar sett till hur pass negativ trenden var innan dess där man hade förlorat 7, och nollats i lika många, av de 9 föregående tävlingsmatcherna.

Bortalaget har som bekant tvingats sälja iväg Cabaye (Paris SG) sedan en tid tillbaka och kommer nu till spel utan ett par ordinarie startspelare där Remy, Debuchy och Ben Arfa saknas, även med frågetecken på Santon. Obertan och Taylor är långtidsskadade sedan tidigare. Managern Alan Pardew är avstängd och får inte leda laget.


Hemmalaget hade inför mötet med Cardiff stått för något av ett lyft där man bland annat tog poäng på Old Trafford (Manchester United) för att sedan pressa Liverpool i 90 minuter. I mångt och mycket ser dock Fulham, som inte har vunnit sedan nyårsdagen, ut som ett Championship-lag och i slutändan tror jag att man misslyckas med att undvika plats 18, 19 och 20 i tabellen. Man har däremot  stått för ett försök och hämtat in ett antal värvningar och nu måste man börja ta chansen i dessa hemmamatcher där det kvarstående spelschemat här på Craven Cottage kunde ha varit svårare, med start här där dagens uppgift känns lämplig även för hemmalagets bristande kvaliteter. Newcastle har egentligen inga placeringar att slåss för, varken uppåt eller nedåt i tabellen, vilket bidrar till att de återstående prestationerna kan bli ojämna beroende på dagsformen. Man har nog även mer kännbara avbräck att jämföra med motståndet, eventuellt med båda ytterbackarna ute ur spel samt en kreatör på ena flanken. Dock än mer noterbart att Loic Remy, lagets ledande målgörare, saknas på nytt där bortalaget var riktigt uddlöst framåt under den tiden han saknades pga ett par matchers avstängning. Anmärkningsvärt även att det här har varit en svår spelplats för ”Magpies” del där man har förlorat 6 av de 7 senaste matcherna i den här delen av London.

Spelar en insats under medel på Fulham att plocka en efterlängtad seger men med pengarna åter vid ett oavgjort resultat.

/Puyol