För oss fotbollsälskare är det bara att tacka och ta emot när det bjuds på ett fåtal matcher från de stora ligorna under veckans tråkigaste dag. Här hämtas ett objekt från Craven Cottage i London när Fulham får besök från norr i form av Newcastle. Två relativt formsvaga lag där jag tror på vändning för det ena gänget som borde ha ett bra läge här.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Premier League, England
  • Match: Fulham – Newcastle
  • Spel: Fulham över 1,5 mål
  • Odds: 1,90 @ Nordicbet
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 21.00

Två lag som alltså har en del poäng att hämta upp efter att ha fallit tillbaka något, med skillnaden att Fulham inledde säsongen starkt medan Newcastle har varit ojämnt från start. Båda lagen står på 17 poäng och ser man till de 5 senaste matcherna så har Fulham endast lyckats skrapa ihop 2p medan Newcastle har plockat 3p.

Fulham har dessvärre, sedan tidigare, Bryan Ruiz skadad. En av mina personliga favoriter på de brittiska öarna. Han blir borta några matcher till. Positivt dock att bl.a. kaptenen Brede Hangeland och svensken Alex Kacaniklic är tillbaka efter avstängning/skada. Tyngre skadelista hos Newcastle dock. Yohan Cabaye, Steven Taylor och Ryan Taylor missar definitivt. Ytterligare stora frågetecken på bl.a. Demba Ba, Cheick Tioté, Hatem Ben Arfa och Davide Santon. Ett par nyckelspelare och en bidragande orsak till att det har gått betydligt mer knackigt den här säsongen att jämföra med fjolåret.

Tabellplaceringen till trots, så anser jag att managern Martin Jol har gjort ett väldigt bra jobb under sin tid i Fulham. Till den här säsongen blev man av med Moussa Dembele, Clint Dempsey och Danny Murphy. Där har man tappat en stor dos kreativitet, dock så har man anpassat laget väl utan dessa och till nyförvärven. In har bl.a. anfallarna Dimitar Berbatov och Mladen Petric (startar troligtvis ikväll) samt Hugo Rodallega som även kan spela på kanten. Man spelar något rakare numera och på dessa avslutare kan det alltid hända saker.

Fulhams något knackiga period inleddes i samband med förlustmatchen mot Sunderland där man fick en gubbe utvisad tidigt in. Därefter har man haft tuffa bortamatcher mot Chelsea och Stoke. Har sedan ytterst svårt att se hur man ska kunna upprepa den hemska insatsen mot Tottenham senast. Likt kvällens motstånd har man haft problem med skador som dock har lättat avsevärt nu. Innan den här perioden på fyra matcher ska man komma ihåg att det här var ett ”överspels-lag” där man snittade 2 mål/match.

Newcastle däremot tycker jag inte har visat upp något märkvärdigt alls under hela säsongen. Man bröt visserligen den fyra matchers långa förlustsviten senast mot Wigan, men då ska man komma ihåg att man fick spela med en man mer i 80 minuter. Trots resultatet (3-0) var prestationen något svag. De tidigare nämnda skadeproblemen har varit en faktor och även ikväll ser man ut att sakna ett par lirare. Cabaye på mitten är det främsta avbräcket medan både Ba och Tioté klev av med skador senast. Den där stabiliteten som man hade ifjol saknas och jag tror att man kommer få det kämpigt ikväll. Vi får nog vänta ett par matcher till innan vi får se något jämnare insatser av Alan Pardews mannar, det är iallafall min känsla. I övrigt så har spelet varit snäppet sämre utanför St James’ där man fortfarande står utan seger.


Ser ett bra läge för Fulham att vända sin trend. Återigen, för egen del så föredrar jag oftast överspelet/lag framför den raka segern. Något som exempelvis funkade för oss i helgen (över 1,5 mål på QPR, matchen borta mot Wigan slutade 2-2). Inget undantag här heller och överspelet på hemmalaget (att göra minst 2 mål i matchen) spelas med medel. Till er som föredrar den raka segern så finns Fulham till 2,00 hos Ladbrokes.

Sidospel, en mindre slant på en potentiell målskytt. En defensiv mittfältare i grunden men med bra egenskaper när han väl fyller på i boxen. Har redan hunnit göra 3 mål under säsongen från sin position:
Steve Sidwell (målskytt) 6,20 (Betsson) 1/10 units

/Puyol