Den sena lördagsmatchen kommer spelas i London och Craven Cottage. Fulham får finbesök av Manchester United som är ute efter att dryga ut sin serieledning – något jag tror att man lyckas med också efter att ha tryckt in ett visst antal mål. Ger den röda maskinen förtroendet på nytt.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Premier League, England
  • Match: Fulham – Manchester United
  • Spel: Manchester United över 1,5 mål
  • Odds: 1,60 @ Expekt
  • Units: 6,5/10
  • Spelstopp: 18.30

Fulham är ett trevligt fotbollslag att titta på under Martin Jols ledning och trots blandade resultat har man gjort det bra så här långt, väldigt bra dessutom om man ser till att man har tappat ett par nyckelspelare inför säsongen. Man parkerar i mittenskiktet i nuläget och man lär nog sluta i ingenmansland när vi väl sammanfattar årets upplaga av PL. Plockade en viktig derbyseger senast mot West Ham. Manchester United fortsätter att toppa tabellen och man kan ha ett försprång på 10 poäng före grannen och den enda konkurrenten om titeln i Manchester City som inte spelar förrän imorgon. Man kommer från en programenlig seger över Southampton, även om det stannade på uddamålet.

Fulhams dras med skadebekymmer inför det här mötet. Dimitar Berbatov, Steve Sidwell, Mahamadou Diarra, Kieran Richardson och Kerim Frei kan inte delta. Man Utd kommer till spel utan Ashley Young och Darren Fletcher, precis som senast. Javier Hernandez kommer testas under dagen.

Fulham gästas av Premier Leagues vassaste anfall och det med nyckelspelare frånvarande. Man saknar balans på mitten och till en sån här match skulle man må bra av att ha antingen Sidwell eller Diarra, i synnerhet den förstnämnde herren, på det centrala mittfältet. I deras frånvaro har vi tidigare under säsongen sett kombinationen Karagounis/Ruiz på deras positioner, vilket är två kreativa lirare framåt, men inget lyckat drag när man väl ska försvara det egna målet och jag tror inte att ett giftigt United skulle vara sent med att utnyttja det i sådana fall.

Kvällens bortalag ser starkt ut i nuläget, där man har en bredd och flera konstellationer som funkar i anfallsväg. Senast var det Wayne Rooney som klev fram när Robin van Persie var mer tillbakadragen än vanligt. Man Utd snittar nästintill 2,5 mål/match sett till ligaspelet under pågående säsong. Man har gjort minst 2 mål i 19 av 24 matcher. Fulham har en vana vid att spela någorlunda målglada matcher, något jag inte tror att man går vinnande ur den här gången, och man brukar ha väldigt svårt för kvällens motstånd.


I vanlig ordning så väljer jag att lyfta fram överspelet/lag före den raka segern, något som även känns något bättre i Uniteds fall då lagets försvarsspel inte har varit alltför lysande under säsongens gång. Spelar på att bortalaget står för minst två mål i den här matchen.

/Puyol