En mindre aptitretare inför ett möte i toppskiktet mellan Arsenal och Everton senare under eftermiddagen, behöver dock inte bli någon sömnig tillställning här heller där vi går på dagens första av två Premier League-matcher. Craven Cottage står som spelplats när Fulham, i desperat jakt på poängen, tar emot Aston Villa. Ett överspel på antalet mål testas på det ena laget.

  • Sport: Fotboll
  • Liga: Premier League, England
  • Match: Fulham – Aston Villa
  • Spel: Aston Villa över 1,5 mål
  • Odds: 2,40 @ Nordicbet
  • Units: 3,5/10
  • Spelstopp: 14.30 8/12

Fulham har haft en svår säsong så här långt där man nu är uppe i 6 raka förluster i ligaspelet, vilket placerar laget under nedflyttningsstrecket. Martin Jol fick till slut foten efter det tunga nederlaget i London-derbyt mot West Ham förra helgen, blev dock ingen framgång i nästa derby mot Tottenham nu i veckan där Rene Meulensteen inte lyckades plocka några poäng i sin första match som huvudansvarig. Väldigt viktigt att börja plocka poäng nu innan den täta julperioden, där man framförallt måste förbättra hemmaspelet och få igång Dimitar Berbatovs målskytte.

Hemmalaget kommer till spel utan Brede Hangeland, Darren Bent, Fernando Amorebieta, Hugo Rodallega och Matthew Briggs. Phillipe Senderos och Kieran Richardson har fått klartecken under dagen.

Startelva: Stekelenburg – Riether, Hughes, Senderos, Riise – Parker, Karagounis, Sidwell, Dejagah, Kacaniklic – Berbatov

LIVE-Norwich-City-v-Aston-Villa-2290106

Aston Villa placerar sig i mittenskiktet och har i överlag gjort det bra hittills. Man är visserligen inte lika produktivt som slutet av fjolåret, där Paul Lambert fick igång sitt manskap under den andra halvan av säsongen, där man faktiskt har nollats i 5 av sina 8 senaste ligamatcher. Däremot så har försvarsspelet varit betydligt tätare nu att jämföra med förra säsongen, vilket har bidragit till att man nu är obesegrat i 5 matcher i följd. Maximal utdelning senast med en urstark bortaseger mot ett svårspelat Southampton (3-2) där man lyckades avgå med samtliga poäng trots ett bollinnehav under 25 procent. Ett intressant skifte på topp där en något formsvag Christian Benteke fick börja på bänken till förmån för Libor Kozak.

Sedan tidigare har bortalaget långtidsskador på Charles N’Zogbia, Jores Okore och Gary Gardner, därmed otillgängliga för spel. Försvarsspelarna Ron Vlaar och Antonio Luna har testats under veckan men finns inte med i truppen.

Startelva: Guzan – Herd, Baker, Clark, Bacuna – El Ahmadi, Delph, Westwood – Agbonlahor, Benteke, Weimann


Fulhams senaste insats var visserligen ett steg i rätt riktning i brist på annat att jämföra med. Under denna svaga period med 6 förluster i följd så har man även släppt in minst 2 mål i samtliga av dessa matcher.  Man är även Premier Leagues sämsta hemmalag så här långt där man endast har tagit poäng i 2 av 7 matcher. För motståndet står ett Aston Villa som plockar fler poäng utanför Villa Park, så även gör fler mål på resande fot. Möjligt att man får utrymme till att ställa om oftare mot högre placerade försvarslinjen på bortaplan, och det här är en sådan match där jag vill se dessa möjligheter. Fulham, med skadebekymmer i försvarslinjen, tvingas ställa upp med en trög och långsam sådan idag. Skulle bortalaget, som ska ha ett övertag med Agbonlahor/Weimann på flankerna, få dessa lägen till kontringar idag så kan man definitivt skapa målfarligheter, där man även kan ställa upp med en skaplig huvudspelare i ”nr. 9-rollen” oavsett vem man väljer att plocka ut.

Tror att vi kan få se ett par mål idag, väljer dock bort övriga spelformer (över 2,5 mål totalt/båda lagen att göra mål) och går enbart på bortalaget. Anser att man mycket väl kan skapa tillräckligt för att få med sig 2 mål från den här delen av London. Aston Villa över 1,5 mål spelas med en insats under medel.

/Puyol