Sista omgången av Premier League och vi har ett London derby framför oss. Derbyn är oftast jämna och här lär det inte bli något undantag och jag har hitat ett mycket bra spel i mina ögon.


Fulham – Arsenal
Mitt tips: Fulham 0 (Asian hcp)
Odds: 2.85 @ Bet24
Insats: 6/10
Spelstopp: 17.00

Fulham har gjort det bra den senaste tiden då man kört över lag som Sunderland, Bolton och Birmingham i 3 av de 4 senaste matcherna. Formen på hemmaplan är dessutom strålande då man har om man bortser från botten-nappet senast mot Liverpool 7 raka utan förlust. Enda poängtappet kom mot Chelsea där matchen slutade 0-0. Formen är därmed på topp för laget och man kommer rejält laddade till den här matchen då det handlar om ett London derby och Fulhams spelare kommer säkerligen höja sig något snäpp.

Arsenal har en tung vår bakom sig där man haft svårt att prestera på topp. Efter att man kryssat mot Tottenham och Liverpool i två raka matcher för 5 omgångar sedan så har man nästan slutat spela boll. Först åkte man på stryk mot Bolton med 3-1 för att sedan vinna över Man United på sin hemmaplan. Enda förklarningen till den segern är i mina ögon rivaliteten mellan klubbarna och det var troligen det som stärkte spelarna för i matcherna efter det var man tillbaka samma usla form. Först förlust mot Stoke med 3-1 på bortaplan och sedan förlust på hemmaplan mot Aston Villa med 2-1. Det ser riktigt illa ut för Arsenal som nu alltså har två raka bortaförluster mot Bolton och Stoke.

Fulham saknar skadade Moussa Dembele och Damien Duff här men får i gengäld tillbaka viktige Simon Davies. Saknas gör även backen Chris Baird som är avstängd här.
Arsenal har bekymmer med skador inför den här matchen. Helt säkert saknas lagets bäste spelare Fabregas och dessutom får man klara sig utan Rosicky, Djorou Fabianski och Koscielny. Man har sena test på Samir Nasri, Gael Clichy och Abou Diaby. Tungt för Arsenal med andra ord…

Visst har Arsenal mycket att spela för i den här matchen men som det sett ut den senaste tiden så är känslan att man nöjer sig med fjärdeplatsen den här säsongen… Om man tror de kommer höja sig för att det är ett derby så tror jag knappast det då man med största sannolikhet rankar derbyna mot Chelsea, Tottenham och West Ham högre än det här. Den här matchen vill laget bara spela av så man kan gå på semester…