Ett riktigt hett bottenmöte när Frosinone tar emot Palermo. Här är det ett vinna-eller-försvinna-läge lite. Båda lagen ligger under strecket och skulle man förlora här så kan vi nog räkna bort det laget. Carp som ligger precis över strecket ligger 2 poäng före Frosinone och 3 poäng före Palermo. Båda lagen har ett uselt försvarsspel verkligen så kan inte se detta sluta mållöst i alla fall. Och blir det mål kommer matchen öppnas upp rejält. Tror på mål här!

  • Frosinone – Palermo
  • Spel: Över 2.5 mål
  • Odds: 1.80 @ Unibet
  • Insats: 6,5/10 Units
  • Spelstopp: 12.30

Frosinone vann överraskande borta mot Verona näst senast med 2-1 i en match där man typ förtjänade att förlora, men fick bra ytor att jobba på då Verona var tvungen att vinna. Senast åkte man på stordäng borta mot Chievo på samma arena med hela 5-1 trots att man tog ledningen. Men en utvisning ställde till det och när man sedan åkte på ännu en till ja då var det godnatt. Men jag tycker att man är rätt bra på att ställa om och även vara rätt effektiva framför mål. Sen är det ju försvarsspelet som brister många gånger.

Här spelar man en superviktig match mot Palermo om att försöka klättra över strecket. Just nu har man 1 poäng mer än Palermo men 2 poäng upp till Carpi (egentligen 3 då man har en betydligt sämre målskillnad då inbördes möten är exakt lika) ovanför strecket så vinst är typ ett måste här när det inte återstår så många omgångar kvar. Skulle man förlora är det nog kört och ett oavgjort resultat gynnar absolut ingen i denna match. Och visst kommer man få ytor att jobba på då Palermo är i ett ännu sämre läge och för dom räknas bara 3 poäng. Så det känns som det kan bli vilda västern här.

Vi stryker mittbacken Ajeti och defensive mittfältaren Chibsah som båda är avstängda. Avbräck helt klart. I övrigt så saknas mittfältaren Sammarco och anfallaren Dionisi.

Frosinone_Calcio_logo    palermo

Palermo har varit ett krislag hela säsongen där man bytt tränare till höger och vänster. över 10 gånger har tränaren fått sparken. Ett lag i harmoni, haha långt ifrån det. Men här måste man verkligen ta sig samman och bara köra. Vinner man inte denna match är säsongen nog körd och man kommer åka ner till Serie B. Truppmässigt tycker jag man har en bättre trupp än vad Frosinone har så det känns trist att man ligger efter dom i tabellen, visserligen bara 1 poäng men ändå. Men formen tyder ju dock på att det kommer bli en tuff match. 13 raka matcher utan seger varav 8 är förluster. Och i 8 av dessa 13 matcher har det blivit minst 3 mål. Man har haft en usel defensiv hela säsongen med hela 63 insläppta. endast Frosinone slår det med sina 66 insläppta. Annars ligger närmaste lag på 57 och det är tokjumbon Verona.

Offensivt så har man ändå nog så bra spelare för att kunna göra minst 2 mål i en sån här vinna-eller-försvinna-match, men frågan är om defensiven håller. Tveksamt måste jag säga. Men det finns liksom inget att spara på här. Man måste göra mål och man måste vinna så det är endast gasa som gäller. Det får bära eller brista helt enkelt. Och precis som Frosinone så kommer man få ytor att jobba med då båda lagen är i stort poängbehov. För Palermo gäller det att ta in 3 poäng, well egentligen 4 poäng då Carpi har både bättre målskillnad och bättre inbördes möten med Palermo.

I bortalaget så stryker vi högerbacken Struna samt mitt/högerbacken Vitiello som båda är avstängda. Avbräck är framförallt Struna, men även Vitiello till viss del.

——————————————————————————————————————————————————————–

Frosinone har varken bra form eller något bra lag skulle jag säga, men man måste vinna för att fortfarande ha hyfsad chans till att klara sig kvar så det är framåt som gäller i denna match mot ett uselt försvar. Palermo är i ännu mera poäng av en seger så det är all in för dom också i denna matchen, också mot ett uselt försvar. Palermo har dock ett bättre lag som jag ser det. Inget av lagen är nöjda med oavgjort. Jag spelar över 2.5 mål till oddset 1.80. Insatsen är lite över medel. Avanti!!

/ L’orso