Hemmalaget Frosinone är på väg ner till Serie B igen med dunder och brak för det smäller verkligen till höger och vänster när dom spelar just nu. Man släpper in oerhört mycket mål, men samtidigt så är man skickliga på göra mål framåt. På hemmaplan kommer man göra sin grej men man ska dock inte underskatta Atalanta som var bra senast mot Inter och kanske borde avgjort där men istället blev det 1-1. Men här kommer det blir massvis med ytor då Frosinone går för segern.

  • Frosinone – Atalanta
  • Spel: Över 2.5 mål
  • Odds: 1.90 @ Pinnacle Sports
  • Insats: 6/10 Units
  • Spelstopp: 18.00

Frosinone har riktigt usel form nu 5 förluster på de 6 senaste matcherna, och den största anledningen till det är att man läcker som ett såll just nu och finns verkligen inte åtgärd åt det heller. Dock har man ju gjort en del mål men inte ens det hjälper till att ta värst många poäng. På de 10 senaste matcherna har man släppt in 33 mål vilket ger ett snitt på 3.3 insläppta mer match vilket är en bedrövligt siffra. Framåt på de 10 matcherna så har man gjort 14 mål och ett snitt på 1.4 mål framåt vilket är rätt okej för att vara ett bottenlag. Det är tydliga siffror detta och ingen slump heller då det ser ut som det gör på planen, verkligen hawaii. Man har släppt handbromsen rejält, men kul att kolla på.

Man saknar lagets viktigaste back som är Modibo Diakité. Men även mittfältaren Mirko Gori och Raman Chibsah saknas, även de avbräck defensivt här.

Frosinone_Calcio_logo    atalanta

Atalanta har inte så mycket bättre form dom heller med 4 förluster på de 5 senaste, man gjorde dock en bra insats senast hemma mot Inter (1-1). Och man borde vunnit matchen kan man tycka men Inters målvakt Samir Handanovic gjorde ett par sanslösa räddningar och höll dom kvar i matchen. Här borta mot Frosinone tror jag man har en ypperlig chans att ta en seger igen då man har ett bättre lag, framförallt kommer man få sina chanser då Frosinone mest bara spelar för publiken i nuläget än att försöka vinna matcherna. Atalanta är nog smarta nog att ta vara på sina chanser som dom kommer få. Dock har inte defensiven sett alltför stabil ut på sistone vilket ett offensivt Frosinone säkert kan utnyttja.

I bortalaget så stryker vi ordinarie mittbacken Gabriel Palletta, mittfältarna Carlos Carmona och Alberto Grassi samt anfallaren Mauricio Pinilla som alla är skadade. Sen är mittfältaren Luca Cigarini avstängd här.

——————————————————————————————————————————————————-

Frosinone spelar extremt underhållande nu och har 14-33 i målskillnad på de 10 senaste matcherna vilket är helt sjukt egentligen. På hemmaplan brukar man vara hyfsade och här måste man gå för 3 poäng då man ligger 6 poäng från säker mark. Atalanta har, liksom Frosinone, en usel form just nu men tycker att man kan vara på gång igen då man såg bra intentioner mot Inter senast, speciellt i offensiven. Här kommer man få betydligt fler ytor att jobba på och ser framför mig en väldigt öppen match. Båda lagen saknar viktiga mittbacken dessutom. Jag spelar Över 2.5 mål till oddset 1.90. Insatsen hamnar på strax över medel. Fraaamååååt!

/ L’orso