Historiens fjärde längsta slutspelsmatch utspelade sig i semifinal nummer två. Till slut kom det avgörande målet och det var Växjö som satte 2-1 pucken i den tredje övertidsperioden. Ett mål som utjämnade matchserien och en viktig seger för Växjö-spelarnas självförtroende. Kan laget dra nytta av segern senast i match nummer tre?

  • Match: Frölunda – Växjö
  • Liga: SHL
  • Speltips: Money line Växjö
  • Odds: 2,25 @ bet365
  • Insats: 2/5 units
  • Spelstopp: 2/4, 18:30

frolunda_200V.S vaxsjo_200

Semifinalserien utspelar sig precis som det gjorde för båda lagen under kvartsfinalspelet. Frölunda vann den första matchen och föll därefter dom tre nästkommande. För Växjö’s del förlorade även dom den första matchen för att därefter vinna match två och tre.
Nu är det i och för sig bara match ett och två som har likaläget som kvartsfinalserierna, men det finns det som talar för en likadan fortsättning.

I den första matchen i Scandinavium var Växjö det bättre lag under matchen men det var Frölunda som avgick med seger, 4-1. Segern grundlades till stor del av lagets effektivitet samt stabila försvars och målvaktsarbete. Växjö lyckades aldrig komma riktigt nära sen Frölunda tog ledningen med 2-1 och dom farliga kvitteringschanserna uteblev, och Frölunda kunde spela relativt säkert på ledningen.

I semifinal två vann Växjö efter en maratonförlängning. Växjö tog ledning i den första perioden men innan perioden var över stod det 1-1 på tavlan. Efter det föll det inga fler på på fem perioder. Båda målvakterna storspelade och räddade femtioen respektive trettiosex skott innan T. Kiiskinen avgjorde fyra minuter in i den tredje förlängningsperioden.

Summering från dom båda matcherna är att Växjö har varit det mer offensiva laget. Frölunda har förlitat sig mycket på försvars och målvaktsspelet. Det lönade sig i match ett och var nära i match två.

31.03.15SHLVäxjöFrölunda2 : 1
(1 : 1)
29.03.15SHLFrölundaVäxjö4 : 1

Det sena avgörande drar Växjö fördel av.
Att avgöra en förlängning efter fyrtiofyra minuter är helt klart en fördel för det vinnande laget. Lagen fick nästan spela två matcher på raken och det är klart att det tog på krafterna. Speciellt för Frölunda som i kvartsfinalen gick en stenhård sju matchers lång serie mot Luleå innan avancemang. Att då förlora en såpass viktig match med det tighta spelschemat bör ha kostat lite mer energi för göteborgarna än för smålänningarna.
Medan för Växjö’s del betyder segern jättemycket. Kvitterat i matchserien och ett höjt självförtroende. Genom att vinna en såpass viktig match och istället ha 1-1 i matcher än 0-2 kommer ha gett laget en rejäl energitillgång.
Speciellt när Växjö har varit det bättre laget i dom två inledande matcherna och med segern senast är värdet klart på bortalaget. Oddset är alldeles för högt för att låta bli om det tanke på Frölunda’s manfall bör oddsen egentligen varit 50/50.
Mitt spel blir Växjö som segrare inklusive övertid till 2,25 hos bet365