Lite elitseriehockey på tapeten idag och vi beger oss till Göteborg för mötet mellan Frölunda och Växjö. Ena laget fick två tunga skador på kontot i senaste matchen och borde därför få det riktigt tufft här. Läs mer!

  • Match: Frölunda – Växjö
  • Spel: Frölunda
  • Odds: 1.66 @ bet365
  • Units: 7/10
  • Spelstopp: 19:00

Frölunda var ett av seriens formstarkaste lag innan man senast åkte på pumpen uppe i Ö-vik. Man blev faktiskt nollade av MODO och siffrorna skrevs till slut till 3-0. Assisterande tränare Christian Lechtaler var inte alls nöjd med arbetet spelarna la in i den matchen och har garanterat krävt en bättring av detta inför kvällens match. Man är förvisso redan klara för slutspel men man får absolut inte gå ner i tempo pga det. Tror även det blir en extra tändvätska att det just är på hemmais.

Skadeläget har aldrig sett bättre ut och det är endast Pierre Johnsson som inte blir med imorgon.

Växjö är seriens formsvagaste lag för tillfället och kämpar därför för sin existens i elitserien. För tillfället ligger man på en niondeplats i tabellen men har bara tre poäng till godo på Linköping under kvalstrecket. Man har inte direkt spelat uselt på slutet utan har faktiskt varit med i många matcher in på målsnöret. Men väl där har man fått ge sig med uddamålet och det studsar verkligen inte Växjös väg just nu. Dessutom är man katastrofalt dåliga på sätta dit pucken i mål, fyra mål på sina tre senaste matcher säger allt..

Senast mot Färjestad fick man även två skador som gör sakerna lite värre här. Det är Mike Iggulden och Erik Josefsson som inte kommer att finnas på isen ikväll. Främst då Iggulden är ju en sniper av rang, trots att han inte haft någon större lycka på slutet. Detta förbättrar iallafall inte Växjös chanser till poäng.

—————————————————————————

Frölunda är taggade till tusen här efter senaste prestationen uppe i Ö-vik, och man vill nog visa hemmapubliken att man blir att räkna med i ett slutspel. Växjö är i större poängbehov än Frölunda, men tyvärr har man inte klass nog till att ta några.

/e@sy