Oväntade tabelljumbon Timrå gästar ikväll Frölunda. Man är i behov av poäng, men frågan är om man har så mycket att hämta…? Bra spel, häng med!

Match: Frölunda – Timrå
Tips: 1 (-1)
Odds: 2,23 @ Betsafe
Insats: 7/10 units
Spelstopp: 2011-01-27 19:00

Motivering:

Frölunda har lyft sig den sista tiden och övertygar allt mer, inte minst sett till de två senaste mötena där man slagit tillbaka semfinalisterna från i fjol, Linköping och Djurgården, med klara siffror på hemmaplan. 5-1 och 4-2, i matcher där man tidigt tagit ledningen för att sedan hålla ifrån matchen ut. Spelet stämmer allt mer, offensivt såväl som defensivt. Värvningen av Mattsson visade sig vara bra, då han fått en nystart och börjat hitta nätmaskorna igen! Niklas Andersson visar form som påminner om ”forna” dagar, och Lundqvist har även han lyckats producera. Defensivt har man blivit allt tätare och släpper till allt mindre. Man har på sina 6 senaste hemmamatcher 5 vinster och en förlust på övertid, siffror som imponerar och som motiverar till ett spel här!

Timrå har det fortsatt tungt, och placerar sig sist i tabellen. Tunga avbräck i truppen, då förstemålvakten Pitkämäki saknas, såväl som landslagsmeriterade Fredrik Hynning, Anton Axelsson och lagets kanske bästa spelare, Timo Pärssinen samtliga står på listan över spelare som ej medverkar i afton. Dessutom frågetecken för backen Per Styf som har en krånglande fot.  Vem som börjar i kassen av Åkerlund och Pettersson-Wentzel är ännu ej presenterat, men bägge målvakterna håller sämre klass än den saknade förstekeepern. Borta har man förlorat 4 av de 6 senaste matcherna, en övertidsvinst borta mot DIF och en vinst med 4-2 borta mot formsvaga Färjestad.

Trots att Timrå hittills vunnit samtliga  möten den här säsongen så håller jag Frölunda som klara favoriter ikväll, då det är på senare tid som spelet klaffat allt mer. Överspelet går även det att spela, då det blivit 6-2, 5-3, 5-2 i de tre tidigare mötena under säsongen. Ska vi säga 5-2 till Frölunda?

God spellycka,
/Blixt