Champions Hockey League går sin returmatch under kvällen. Sist ut är mötet mellan Frölunda – Tappara. En match där Frölunda har hela fyra mål tillgodo då laget vann den första matchen med 5-1 på bortaplan. Nu är det fullt ös från Tappara’s sida för att det ska kunna bli någon dramatik i det hela. Är det möjligt?

  • Match: Frölunda – Tappara
  • Serie: CHL
  • Speltips: Över 1,5 mål första perioden
  • Odds: 2,08 @ Unibet
  • Insats: 2/5 units 
  • Spelstopp: 11/11, 20:05

I det första mötet lyckades Frölunda vinna med stabila 5-1 på bortais. En imponerande seger och Frölunda var helt klart det bättre laget i dom två första perioderna. Redan efter den första perioden hade göteborgarna fixat till sig en 3-0 ledning som utökades till 4-0 med endast tre sekunder kvar av den andra perioden. Även femman kom innan Tappara kunde fina till förlustsiffrorna till 1-5 och skaffade sig en gigantisk uppförsbacke.

Frölunda vann sin grupp i Champions Hockey League. Laget fixade ihop femton poäng på sex spelade matcher men trots det hade laget samma poäng som tvåan Servette från Schweiz. Men tack vare bättre målskillnad, eftersom lagen vann varsin match kunde Frölunda bärga hem gruppsegern och dra fördel inför slutspelet.
Laget har gått som tåget även i den inhemska ligan SHL. Där har laget två raka segrar och poäng i fyra raka matcher.
Frölunda kommer gå för segern och detta säger tränaren Roger Rönnberg ”Vår utgångspunkt är som alltid att vi skall vinna matchen, men vi behöver diskutera igenom det. Vi måste ha ett offensivt mål och inte bli passiva, säger tränaren Roger Rönnberg och passar på att varna för motståndet:”

Frölunda kommer vila Oliver Bohm och beslut om Joel Lundqvist eller Janmark-Nylén kommer till spels avgörs under dagen.

frolunda_200V.S tappara

Tappara har en rejäl uppförsbacke inför kvällens uppgift. Med att starta en match mot Frölunda på bortaplan och veta att laget måste göra minst fyra mål fler än motståndarna för att få fram förlängning.
Tappara vann även dom sin grupp i Champions Hockey League men med sämre antal poäng så sjönk Tappara’s rangordning och blev seedat i den andra gruppen. Tappara plockade elva poäng på lagets sex matcher.
Även Tappara hade en kanon fin form innan slutspelet i Champions Hockey Leage. Laget ordnade först tio raka segrar och det dröjde till matchen innan slutspelat innan förlusten kom. Då föll laget på HPK med 2-3 på hemmaplan. Men noterbart är att Tappara hade tagit poäng i elva raka matcher innan mötet mot Frölunda.
Vi hittar Tappara på en andra plats i den inhemska ligan SM Liiga.

Tappara kan vad jag hitta komma till spel med nästan alla spelare tillgängliga förutom Henrik Haapala som är skadad.

Hur blir matchbilden?
Frölunda ska gå ut och köra sitt spel det vill säga sätta press på motståndarna och verkligen visa att laget är hemmalag. Frölunda kommer troligtvis satsa på att försöka göra ett tidigt 1-0 mål som möjligt för att få Tappara att känna en uppgivenhet då laget måste göra minst fem mål och bestiga den redan enorma uppförsbacken. För Tappara’s del så gäller det att laget går ut direkt och trycker in den första pucken för att få medvind i matchen. Tar Tappara ledningen och det kommer ett snabbt 0-2 mål så kan detta bli dramatik.

Med förutsättningar att Tappara måste gå för en tidig ledning för att sätta press på Frölunda och få laget i gungning. Samtidigt som Frölunda kommer gå ut för att vinna och spela sitt spel så kommer vi sannolikt få se en matchinledning med högt tempo, målchanser och troligtvis en del grinigheter. Tappara som måste ta in fyra kassar kommer förmodligen chansspela en del för att hämta igen underläget vilket kommer skapa kontringslägen för Frölunda.
Med dessa förutsättningar tycker jag oddsen är lite generösa för att inte testa över 1,5 mål i den första perioden.
Mitt spel kommer att bli över 1,5 mål i den första perioden till 2,08 hos Unibet